VIDEO O companie americana vrea sa vanda din 2011 un automobil ce poate fi propulsat cu forta umana
Masina e dezvoltata de un inventator american numit Samuel Greenwood care lucreaza la proiect de peste patru decenii. HumanCar este un automobil de patru locuri ce poate fi propulsat prin forta pasagerilor care trebuie sa actioneze cu mainile o serie de manete lungi. Totusi, exista si un motor electric care sa ii permita si un singur om sa conduca masina, lucru care ar fi imposibil concomitent cu actionarea manetelor. Evident, motorul este la eficienta maxima daca patru oameni actioneaza manetele.
Greenwood spune ca masina poate atinge chiar si 100 km/h doar cu forta pasagerilor, iar in urcare se poate ajunge la 50 km/h. Pretul este de 15.500 dolari, iar dezvoltatorul sustine ca are 100 de comenzi si ca va incepe la anul productia si livrarile. Inventatorul spune ca ideea construirii unei astfel de masini i-a venit 1968, stand intr-un blocaj din trafic.
Compania spune ca masinile vor avea si plafon, airbag-uri si GPS cu interfata touch-screen. Desi ideea este iesita din comun, este clar ca masina nu va putea face volume mari de vanzari in special din cauza pretului, dar si fiindca nu este practica in deplasarile de zi cu zi.

Vicepremierul Dan Barna, la HotNews LIVE: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, o sincopă de comunicare. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție
Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă
INTERVIU Daniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv
The Truman Show? Un bărbat s-a încuiat într-o încăpere timp de 100 de zile și a transmis totul live / „Prețul corect” pentru care ar petrece 5 ani în izolare
Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking
:)
Modelul este GT3 RS.
http://www.youtube.com/watch?v=GaQB_tgS7f0
http://www.canyon.com/_en/technology/project37.html
stiu si de una care are 2,89 kg dar nu bag mana in foc, din pacate nu gasesc acum link-ul.
La masina asta inovatia este generatorul actionat de manete :) Odata ce incarci in acumulatorul rapid ceva energie pleaca frumos si atinge viteza mare efortless, e clar mai eficient. Daca vrei sa mentii viteza mare trebuie sa dai din manete dar efortul nu este asa mare precum ai face la o bicicleta sa te mentii la 60 la ora sa zicem. Eeu unul pe bicla am reusit o singura data sa ating 50 la ora pe drum drept si sa mentin 1 min dupa care gafaiam si a trebuit sa ma opresc... cu jucaria asta tii lejer viteza si e masina totusi.
sau ei pot pedala 200 km mancand 2 salate grecesti pe zi? ma indoiesc :)))))
Sunt foarte multe persoane care nu fac miscare, prin urmare are si un scop benefic in ceea ce priveste sanatatea celor care o folosesc.
are un design bestial :)))))
Exista si barci care se pot propulsa pe principiul asta.
Nimic nou sub soare.
Ca veni vorba de Dorobanti si de unele comentarii de pe aici... wow! Chiar nimeni n-a reusit sa inteleaga sensul expresiei "motor electric"? Chiar nimeni n-a observat ca omu' a dat intai cateva pompe, apoi s-a oprit, a mai dat de o maneta si a luat-o din loc relaxat? Mai relaxat, mult mai relaxat decat unu' care stie ca spargerea in figuri ii consuma 30 de litri la suta. Nimeni nu stie ce inseamna sa urci o panta cu 50 km/h? (Chiar, nu stiu niciun biciclist profesionist apt de asemenea performanta)
Wow! Am avut impresia ca articolul e in limba romana. Se vede ca m-am inselat. Pe Dorobanti se vorbeste anglo-fitzeza. Pa! Va las, am o comanda de dat. Vorbim... Va pup!
Mai ales ca asta e un prototip, normal ca nu o sa arate asa cand o sa iasa pe piata.
Dar noi sintem un popor de cunoscatori, inteligenti, si inventivi.
Normal ca pentru unii asta e acelasi lucru cu masinuta aia cu pedale care am avut-o cand eram mic.
Potentialul este fie electric, fie elastic - un arc de tipul celui de ceas care este 'strans' de acasa cu ajutorul energiei eoliene, electrice, etc. Daca ii pune si celule solare si o minivela ar fi vehiculul verde ideal. Cum de nu a fost ideea unui roman?