La un an si jumatate de la lansarea sedan-ului Cruze, Chevrolet anunta ca acest model va fi disponibil si in versiune hatchback, vehiculul urmand a fi dezvaluit in varianta de prezentare pe 30 septembrie la Paris. Masina va ajunge in showroom-urile romanesti la jumatatea lui 2011. Anul trecut in tara s-au vandut aproape 500 de berline Cruze.

Chevrolet Cruze hatchbackFoto: Chevrolet

Chevrolet vinde Cruze sedan in 70 de tari, iar vanzarile sale le-au depasit pe cele ale Aveo, Cruze fiind acum cel mai vandut model al marcii din grupul General Motors. In Romania, Cruze si-a gasit circa 460 de clienti anul trecut.

"Modelele hatchback joaca un rol critic pe numeroase piete. Intregul segment compact din Europa consta in aproximativ 4,8 milioane de unitati, care reprezinta peste un sfert din intreaga piata, iar modelele hatchback reprezinta aproximativ 65% din acest volum. Prin urmare, asteptati-va sa observati o crestere a activitatii comerciale in anumite regiuni, ceea ce va transmite mesajul ca Chevrolet este acum un jucator serios si de top in Europa", spune Wayne Brannon, presedintele Chevrolet Europa.

Capacitatea de incarcare a modelului Cruze hatchback este de aproape 400 de litri si acesta va fi disponibil cu o bancheta spate rabatabila fractionat 60/40.

Cruze concureaza in segment cu masini precum Ford Focus si Volkswagen Golf.

In primele sapte luni ale anului, inmatricularile de masini Chevrolet in tara au crescut cu 4%, la peste 2.400 de masini.