Publicatia britanica Daily Telegraph a testat Dacia Duster, cu doi ani inainte ca aceasta sa ajunga in Marea Britanie, jurnalistul Andrew English intrebandu-se: "La ce e buna aceasta masina?" Materialul The Telegraph prezinta Dusterul ca o masina invechita, cu un aspect, atat exterior cat si interior, care te duce cu gandul la anii '70-'80, care nu ofera nimic in plus fata de dotarile de baza si nu trezeste nicio emotie.

"La exterior, Dusterul este evident invechita, cu geamuri mici, o caroserie cu aspect costeliv si o masca de puternica inspiratie americana," descrie English, spunand ca "si culoarea este retro", amintindu-i de un Renault cumparat de socrul sau in anii '70.

"Inauntru, impresia de masina veche de 20 de ani ramane", continua jurnalistul. Acesta descrie pozitia in care stai la volan ca "ciudata, cu picioarele intinse de parca esti intr-un sezlong de plaja".

Partile de plastic au un design dur, iar inserturile maro sunt "spectaculos de banale".

Exista si cateva parti bune ale masinii - scaunele sunt confortabile si ai destul spatiu. Insa iti amintesti imediat ca masina a fost facuta sa fie foarte ieftina, spune English, atunci cand incerci sa ajustezi ceva, manerele prinzandu-ti degetele.

Pe de alta parte, Dusterul "pare construita bine" si nu i-a creat nicio problema in cele trei zile de testare dura. Sa conduci Dusterul "este mai placut decat te-ai astepta, avand in vedere originile sale".

Cu toate acestea, Andrew English isi incheie analiza detaliata cu observatia ca publicul tinta al acestei masini poate foarte bine sa aleaga, pentru 13.000 de lire, o Skoda Yeti la mana a doua, care ar "prafui" Dusterul in ceea ce priveste dinamica, aspectul si utilitatile.