Peste 164.000 de masini mai vechi de zece ani au fost casate, pana in data de 3 septembrie, prin programul Rabla, iar numarul de autoturisme noi achizitionate a fost de 38.800, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului. Pana la data mentionata, Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national a atins 87% din obiectivele stabilite.

"Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national din anul 2010 beneficiaza de sesiune deschisa, incepand cu data de 18 februarie, avand un buget total de 722 milioane de lei, in scopul scoaterii din uz a 190.000 autovehicule mai vechi de zece ani de la data fabricatiei", se mai arata in comunicat.

Conform noilor prevederi din anul 2010, valoarea primei de casare este exprimata printr-un tichet valoric, a carei valoare nominala este de 3.800 lei.

Programul se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si celor juridice. Persoanele fizice au posibilitatea de a cumula pana la trei tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul nou.

Ministerul Mediului reaminteste ca tichetele valorice sunt valabile pana la data de 23 noiembrie 2010, iar neutilizarea acestora pana la acea data atrage anularea participarii in Program.