Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a scazut in iulie cu 21,1% comparativ cu luna anterioara, iar in primele sapte luni afacerile s-au diminuat cu 12%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Diminuarea cifrei de afaceri s-a datorat in principal scaderii comertului cu autovehicule.

Astfel, in luna iulie, comertul cu autovehicule s-a redus cu 28,8%, iar comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 41,7%.

In functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, afacerile cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au scazut in iulie cu 12% fara de iunie.

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 14%

Comparativ cu luna iulie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a scazut cu 14,0%, datorita diminuarii afacerilor din domeniul comertului cu autovehicule (-14,0%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-18,0%).

Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor au coborat cu 6,7% in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, datorata in principal comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-16,8%).

Afacerile din comertul auto au scazut cu 12% in primele sapte luni

In primele sapte luni, afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, s-au redus cu 12,0%, scadere datorata in principal comertului cu autovehicule (-17,9%).

In perioada ianuarie-iulie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 13,6%, in principal datorita diminuarii afacerilor din comertul cu autovehicule (-20,1%).