Constructorul de automobile Renault intentioneaza sa produca 660.000 de vehicule low cost in acest an, cu 100.000 mai multe decat in 2009, au declarat oficiali ai grupului francez pentru cotidianul La Tribune, preluat de AFP.

"Vom produce 660.000 de masini din aceasta gama in 2010, fata de 560.000 anul trecut", a afirmat Gerard Detourbet, responsabil pentru masinile low cost la Renault. Cotidianul francez noteaza ca uzina din Pitesti, unde sunt produse majoritatea acestor autovehicule, "functioneaza la regim maxim, in trei schimburi, cinci zile pe saptamana si trei sambete din patru".

Un nou record este prevazut pentru Logan, Sandero si noul 4x4 Duster, vandute sub marca romaneasca Dacia in Europa, dar si sub marca Renault in Rusia, in Asia (cu exceptia Turciei) si in America Latina. Potrivit directorului general delegat Patrick Pelata, modelul Duster, lansat in aprilie, se bucura de o cerere foarte mare: "Avem deja pana astazi 67.000 de comenzi in Europa, ceea ce inseamna dublul fata de ce prevazusem initial", explica Pelata, care a adaugat ca Renault va produce in total 80.000 de masini Duster in acest an.

Fabricat in Romania, modelul Duster va incepe sa fie produs in Brazilia, la jumatatea anului 2011, in Rusia, incepand cu sfarsitul anului, in Columbia, tot anului viitor, si in India, la inceputul lui 2012.