In iulie 2011 in jurul Palatului Parlamentului se vor desfasura curse de masini contand pentru competitia Auto GP, a anuntat compania Bucharest GP detinuta de Nicolae Serbu, cel care a contestat ani buni organizarea curselor auto de pe circuitul bucurestean de catre compania Bucharest Challenge. In 2007 si 2008 aceasta companie a organizat doua evenimente auto in jurul Casei Poporului, insa anul trecut evenimentul a fost mutat la Budapesta.

Compania Bucharest GP al carui sef este Nicolae Serbu, cel care a contestat in instanta legalitatea companiei Bucharest Challenge de a organiza cursele, a anuntat ca in august s-a semnat acordul si a fost inscrisa in calendarul FIA cursa de la Bucuresti contand pentru competitia Auto GP.

Cursa se va desfasura pe 25 iulie, iar mai multe detalii vor veni miercuri la o conferinta de presa unde va participa Nicolae Serbu, presedinte Bucharest GP, directorul executiv al ACR - Ion Olaru plus Filippo Zanier, reprezentant Auto GP. La conferinta vor mai vorbi si reprezentanti ai S.A.G.I.S, compania care gestioneaza circuitul de la Imola si organizeaza premiul de F1 din San Marino.

Intre Serbu si compania condusa de neamtul Hartmuth Beyer - cea care a organizat curse in 2007 si 2008 - a fost o disputa apriga, mai ales ca Serbu a contestat mereu legalitatea organizarii evenimentului si sustine ca detine patentul pentru cursa in cauza.

Evenimentul auto a starnit multe controverse, in special legate de blocarea indelungata a circulatiei cu multe zile inainte de curse.

Ramane de vazut daca aceste curse se vor desfasura fiindca si in trecut au fost facute anunturi ce pareau certe, insa din varii motive cursele s-au anulat.