Peugeot a anuntat ca va prezenta in ultima zi din septembrie la salonul de la Paris conceptul EX1, masina electrica de doua locuri ce dispune de doual propulsoare ce dezvolta in total 340 CP. La acelasi salon francezii aduc modelul 508, dar si versiunea de serie a masinii electrice de clasa mini iOn.

Peugeot EX1 conceptFoto: Peugeot

EX1 e un concept aniversar in anul in care marca implineste doua secole de existenta. Masina are cateva elemente de design care s-au regasit si la conceptul SR1 prezentat in primavara kla Geneva, dar este departe de productia in serie, dat fiind ca o masina 100% electrica ce dezvolta 340 CP ar fi incredibil de scumpa.

Decapotabila isi propune sa arate ca si masinile electrice pot fi sportive, insa cele care intra in serie au motoare mult mai mici. Peugeot aduce la Paris si versiunea de serie a modelului 100% electric iOn care va fi lansat curand in Europa si are la baza un model Mitsubishi.

Francezii aduc la salon un alt model cu totul nou, 508 - care va fi lansat la inceput de 2011 in Europa atat in versiune berlina, cat si break.

La stand va fi prezenta si o versiune hibrida a crossover-ului 3008, insa spre deosebire de alte hibride din piata modelul va dispune de un motor diesel alaturi de cel electric, nu de unul pe benzina.

Peugeot s-a infiintat in 1810 ca moara de macinat cafea, din 1886 a pornit productia de biciclete, iar din 1891, productia de automobile.