De la 1 octombrie, Sorin Buşe ocupa functia de director general al RTR, inlocuindu-l pe Philippe Prevel care a condus Renault Technologie Roumanie din 2006, a anuntat compania. Buşe, in varsta de 50 de ani, a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, iar in 1990 a emigrat in Canada, lucrand pentru constructori precum Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki si Mercedes. Buse a lucrat si la Toyota unde a ajuns sa coordoneze deschiderea operatiunilor unei fabrici construite de la zero.

Sorin BuseFoto: Renault

Sorin Buşe s-a nascut in 1960 la Bucuresti si a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini in anul 1985.

In perioada 1985-1990 a lucrat in cadrul companiei Electronica din Bucuresti in domeniul proiectarii SDV. In anul 1990 a emigrat in Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto, lucrand pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

In perioada 1995-2008 s-a alaturat producatorului Toyota, unde a ocupat diferite functii, ajungand in final Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica "greenfield" din Woodstock, Ontario.

Din anul 2008 lucreaza in Grupul Renault, unde a fost implicat in strategia Renault in Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.