General Motors a anuntat luni ca fabrica Opel din orasul belgian Anvers (Antwerp) va inceta sa mai functioneze pana la finele anului, dupa ce incercarile de a o vinde au esuat, scrie AFP. Uzina belgiana functioneaza de peste 85 de ani, iar la ea sunt produse trei versiuni ale modelului Astra. Opel are in plan reducerea cu 20% a capacitatilor de productie din Europa, iar inchiderea uzinei nord-europene e un punct cheie.

Opel anuntase in ianuarie ca are de gand sa inchida uzina din Anvers, insa se arata deschisa la negocieri pentru gasirea de cumparatori. Germanii anunta acum ca nu au primit nicio oferta acceptabila si prin urmare cautarea de noi investitori inceteaza.

Opel va inchide astfel uzina belgiana in lunile urmatoare, la acest sit lucrand 2.300 de oameni care produc versiunile Astra in trei usi, Astra break si TwinTop.

General Motors a fost aproape sa vanda Opel, insa pana la urma a pastrat marca de volum, angajandu-se insa la reducerea cu 20% a capacitatilor europene de productie si la renuntarea la 8.000 de angajati.