​Exista foarte mari sanse ca BMW sa mai adauge in gama un al cincilea SUV, X4 peste patru ani, in dorinta marcii de a fi competitiva intr-un segment in care va intra si Porsche care va lansa un SUV mai mic decat Cayenne, scrie revista Autoweek care citeaza surse din interiorul companiei germane. X4 ar urma sa preia multe elemente tehnice de la X3 si va ajuta BMW sa ajunga la vanzari anuale de doua milioane de masini peste zece ani.

Noul BMW X3 se va lansa in toamna aceasta si in RomaniaFoto: Hotnews

X4 ar urma sa preia de la X3 o serie de elemente tehnice legate de sasiu, tren de rulare si motorizari, insa va fi mai stilat, iar diferentele de design vor fi de genul celor existente intre X5 si X6. Succesul X6 care a depasit asteptarile BMW ii face pe germani sa se gandeasca foarte serios la producerea acestui nou SUV care va dispune atat de motoare in patru cilindri, cat si in sase cilindri.

Sursele citate de Autoweek spun ca designul este aproape finalizat, iar noul model va fi mai putin practic decat X3 - in sensul ca va fi mai putin spatiu de bagaje si in partea superioara a habitaclului, insa modelul va fi mai stilat.

Apoi se pare ca exista si spatiu la fabrica din orasul american Spartanburg unde BMW a investit masiv iar capacitatea a fost marita de la 160.000 masini/an, la 240.000.

Sursele mai spun ca BMW este presata si de planurile Porsche care va lansa un SUV numit Cajun care va fi mai mic decat cunoscutul Cayenne. Un concurent ar putea fi si un model cu tractiune integrala pe care Alfa Romeo il va lansa in doi ani.