Toyota a anuntat ca recheama in service 1,5 milioane de masini pe plan mondial pentru posibile probleme la sistemul de franare unde pot aparea scurgeri ale lichidului de frana. Jumatate dintre masinile rechemate sunt din SUA, 40% sunt din Japonia, iar circa 3% sunt din Europa, noteaza AFP. Imaginea Toyota a avut mult de suferit dupa un recall masiv de 10 milioane de masini la inceputul anului.

Toyota, in fata unor noi probleme de imagineFoto: Reuters

Constructorul spune ca exista pericolul aparitiei unor scurgeri ale lichidului de frana ceea ce ar diminua cu timpul performantele sistemului de franare.

Din cele 1,5 milioane de masini ce urmeaza a fi rechemate, 740.000 sunt in SUA, circa 600.000 sunt in Japonia, circa 50.000 sunt in Europa, iar alte 140.000 sunt in alte tari asiatice si in Australia.

Recall-ul cuprinde modele IS si RX de la Lexus si cateva modele Toyota care nu se vand in Europa, cum ar fi Avalon sau Reiz.

Cei de la Toyota spun ca la unele masini ar putea aparea scurgeri ale lichidului de franare, iar un martor de pe bord se va aprinde pentru a indica aparitia problemei. In cel mai rau caz, scurgerile pot duce la o usoara diminuare a eficientei sistemului de franare. Nu s-au inregistrat incidente.