​Dacia va aduce pe piata versiunea restilizata a modelului Sandero fie la final de 2012, fie la inceput de 2013, a spus intr-o discutie restransa cu presa la evenimentul de lansare a seriei limitate Sandero Orange, directorul de marketing al Dacia, Mihai Bordeanu. Sandero s-a lansat pe plan european in iunie 2008 si a devenit cel mai vandut model din gama Dacia, fiind cautat mai ales in tari precum Franta, Germania sau Italia unde sedan-urile nu sunt asa populare ca la noi.

Dacia Sandero s-a lansat in 2008 in taraFoto: HotNews.ro

Intrebat daca Sandero facelift va ajunge pe piata in 2011, Bordeanu a raspuns ca nu, adaugand ca versiunea restilizata ar trebui sa se lanseze fie la final de 2012, fie la inceput de 2013, conform planului de produs. Intrebat daca Sandero facelift va fi prezentat la salonul de la Paris din 2012, directorul de marketing a raspuns ca exista posiblitatea, insa nu s-a decis inca. Sandero costa in Romania intre 7.250 euro si 12.000 euro, TVA inclus.

Dacia a produs anul trecut circa 148.000 de masini Sandero din care 7.000 s-au vandut in tara iar restul au mers la export. Sandero a fost lansat in premiera pe piata braziliana la final de 2007, fiind vandut sub sigla Renault pe pietele din America de Sud si in Rusia.

Pana la venirea pe piata a Sandero facelift Dacia va lansa noua generatie Logan, in 2012, iar ca prioritate imediata Dacia trebuie sa onoreze comenzile pentru SUV-ul Duster care au atins pe plan mondial la nivelul de circa 80.000 de la lansare, jumatate dintre masini fiind livrate la clienti. Bordeanu spune ca in Occident timpii de asteptare de la comanda la livrare sunt cam de trei - sase luni, in timp ce in tara sunt intre doua saptamani si trei luni, in functie de versiunea comandata.