In emiratul Abu Dhabi se deschide miercuri Ferrari World, primul parc tematic dedicat marcii italiene, atractie turistica ce promite si cel mai rapid montagne-russe din lume care atinge viteze de 240 km/h si recreeaza senzatiile din timpul unei curse de F1, scrie Reuters. Ceremonia se va desfasura chiar daca in Emiratele Arabe Unite este doliu national din cauza decesului unuia dintre conducatorii celor sapte emirate ce formeaza EAU.

Asa arata de sus parcul tematic FerrariFoto: Ferrari World

Ferrari World din Abu Dhabi are la sol 86.000 mp, dar acoperisul rosu se intinde pe 200.000 mp, are cel mai mare 'Calut cabrat' din lume si se afla la inaltime intre 35 si 50 de metri. Printre cele 20 de atractii se numara ceea ce dezvoltatorii sustin ca va fi cel mai rapid montagne russe din lume - numit Formula Rossa - care va atinge viteze de pana la 240 km/h, recreand senzatiile din timpul unei curse F1. Acesta poate ajunge de la 0, la 100 km/h in doua secunde.

Parcul tematic se afla aproape de circuitul Yas Marina care a gazduit in toamna lui 2009 prima cursa de Formula 1 din Emirate.

In afara de montagne-russe-ul Formula Rossa, va mai fi unul cu doua sine paralele, foarte apropiate, care le vor permite vizitatorilor sa ia parte la o intrecere, deoarece in functie de greutatea pasagerilor unii vor trece mai repede linia de sosire.

Printre celelalte atractii se numara o replica la mici dimensiuni a fabricii Ferrari, un motor V12 foarte mare, al carui interior poate fi vizitat, sate italiene recreate, dar si mici replici ale unor atractii turistice precum Turnul din Pisa sau Colosseum-ul din Roma.

Emiratul Abu Dhabi a avut o atitudine mai cumpatata in ultimii ani in comparatie cu excentricul Dubai unde s-au construit o serie de proiecte costisitoare, precum cel mai inalt hotel din lume si o partie de schi artificiala. La venirea crizei, Dubai s-a confruntat cu datorii uriase si a fost salvat si de banii veniti din Abu Dhabi.

Abu Dhabi - capitala EAU - vrea insa sa-si diversifice activitatile si sa nu mai depinda doar de afaceri si petrol, astfel ca face investitii masive in turism precum Ferrari World la care sunt asteptati zilnic cam 10.000 de oameni.