Vanzarile camionetei de mari dimensiuni Ford Lobo au scazut drastic in Mexic dupa ce potentialilor clienti le-a fost frica sa nu fie luati drept mafioti din cauza ca in multe atacuri clanurile mafiote fura astfel de masini cu care dau apoi lovituri, scrie Reuters, citand oficiali Ford. Intreg segmentul camionetelor a scazut in Mexic unde astfel de vehicule sunt oprite des pentru controale din cauza numarului foarte mare de atacuri soldate cu un numar semnificativ de morti.

Ford LoboFoto: Ford

Gabriel Lopez, noul presedinte al Ford Mexic admite ca modelul Lobo este preferat in comiterea de diverse crime fiindca e extrem de spatios, astfel incat incap multe arme in cabina. Din cauza scaderii vanzarilor modelului pick-up care face parte din populara serie F a Ford, marca americana si-a vazut in doar cativa ani cota de piata scazand de la 16%, la 10,7%.

Clanurile mafiote mexicane inarmate pana-n dinti obisnuiesc sa fure pick-up-uri de mari dimensiuni cu care apoi ataca bandele rivale sau fortele de securitate. Atacurile sunt extrem de dese in Mexic, saptamanal aparand informatii despre incursiuni in urma carora raman zeci de morti. Orase precum Juarez si Tijuana de la granita cu SUA sunt considerate printre cele mai nesigure locuri din lume din cauza riscului de a fi impuscat pe strada.

In ultimii patru ani peste 31.000 de persoane au murit in confruntarile inarmate din Mexic.