​Doi dintre cei mai mari producatori mondiali de camioane - Scania si MAN discuta pentru o posibila fuziune ce ar ajuta ambele companii sa puna in comun diverse mijloace pentru a face economii, a anuntat producatorul suedez Scania. Cele doua companii au o istorie tumultoasa dupa ce MAN a incercat acum patru ani o preluare ostila a Scania, insa fara rezultat. Volkswagen e un jucator cheie in discutii fiindca detine 46% din Scania si 30% din MAN.

Scania a anuntat ca poarta discutii pentru o posibila fuziune cu MAN pentru ca astfel cele doua companii sa faca economii, punand la comun diverse activitati. "In prezent nu s-a luat nicio decizie din cauza ca exista cateva probleme complicate de natura comerciala si legala. O decizie poate fi luata doar cand aceste probleme vor fi rezolvate", spune Scania intr-o declaratie de presa.

Cele doua companii au o istorie tumultoasa, mai ales ca acum patru ani MAN a incercat o preluare ostila a Scania, insa in zadar. Volkswagen detine 45,7% din actiunile Scania si aproape 30% din MAN, iar presa a scris ca germanii vor fuziunea pentru a transfera la Scania participatie pe care o au la MAN. MAN detine in schimb 17% din Scania.

Scania a avut vanzari de peste 6,5 miliarde euro anul trecut, vinde in peste 100 de tari si are 32.000 de angajati.

In Romania s-au vandut anul trecut 490 de vehicule noi MAN si 66 Scania.