Circa 20 de muncitori au fost raniti in Coreea de Sud intr-un protest al muncitorilor angajati pe perioada determinata care vor ca statutul lor sa se schimbe, relateaza AFP. Politia i-a dispersat pe protestatari cu gaze lacrimogene, iar 50 de persoane au fost retinute. La Hyundai aproape ca nu a fost an fara proteste, iar in Coreea de Sud exista un numar mare de muncitori pe perioada nedeterminata dornici ca statutul lor sa se imbunatateasca.

Protestul a avut loc la o uzina din orasul Ulsan unde muncitorii temporari au ocupat o sectie si au fost atacati de muncitorii cu contract pe perioada nedeterminata care doreau sa puna capat asediului. Politia a intervenit cu gaze lacrimogene, circa douazeci de oameni au fost raniti, iar 50 au fost retinuti de Politie.

In Coreea de Sud sunt peste cinci milioane de muncitori angajati pe perioada determinata, iar acestia doresc schimbarea statutului lor astfel incat sa aiba mai multe drepturi si o mai mare siguranta a locului de munca. La Hyundai conflictul a izbucnit cand productia de scaune auto a fost preluata de un furnizor care a oferit muncitorilor doar contracte pe perioada determinata, iar muncitorii au refuzat sa semneze.

Sindicatele de la Hyundai sunt foarte puternice, iar din 1987 de cand s-au infiintat a fost cel putin cate o greva in fiecare an, in afara de 2009.