​Ford va lansa in primvara lui 2011 noua generatie Focus, model prezentat in premiera europeana in martie la salonul auto de la Geneva, a spus Henrik Nenzen, seful Companiei Nationale de Vanzari a Ford. Masinile Ford se vand prin 37 de dealeri in Romania, iar pana la finalul anului viitor se vor mai infiinta zece, a mai spus oficialul Ford la un eveniment de presa organizat impreuna cu UniCredit.

Noul Ford FocusFoto: Hotnews

Nenzen estimeaza ca vanzarile Ford in Romania se vor situa in jurul a 6.000 de autoturisme in intregul an 2010, iar pentru a nu ramane cu masinile pe stoc, dealerii Ford din Romania au reexportat peste o treime din masinile care sunt incluse in statisticile APIA. In aceste date sunt incluse nu doar livrarile catre clienti din Romania, ci si livrarile catre alte tari, astfel ca singurele date exacte privind piata auto interna sunt cele ale Politiei care se refera la inmatriculari.

Estimarile Ford indica pentru intreaga piata auto romaneasca vanzari de circa 96.000 masini noi, in timp ce la anul s-ar putea ajunge la 103.000. In prezent exista 37 de dealeri Ford, pana la finele anului se vor mai deschide cinci, iar in 2011 alti cinci, astfel ca numarul total va ajunge la 47, mai spune Nenzen.

De la 1 august activitatea de comercializare a masinilor Ford in Romania nu mai este gestionata de Romcar, ci de Compania Nationala de Vanzari care se ocupa si de activitatile de post-vanzare si are 38 de angajati.

Ford va aduce in ianuarie pe piata romaneasca modelele C Max si Grand C-Max, iar principala noutate vine in aprilie sau mai: noua generatie Focus care la inceput va fi disponibila in versiunea cinci usi, urmand apoi si variantele sedan si break.

In primele zece luni pe piata romaneasca s-au inmatriculat aproape 3.900 de masini Ford noi, scadere de 31% fata de perioada similara din 2009.