Opel va lansa versiunea restilizata a lui Corsa in primele luni din 2011, iar producatorul sustine ca designul este mai sportiv, iar gama de motorizari este mai larga si cu consum mai mic. Dupa ce la inceputul anului, Corsa a primit un facelift tehnic, acum vine si un facelift stilistic, fiind disponibile si mai multe versiuni de echipare, plus motorizari intre 65 si 192 CP.

Opel Corsa faceliftFoto: Opel

Opel a aplicat la inceputul anului o restilizare tehnica pentru Corsa, la nivelul sasiului si al sistemului de propulsie, iar acum modelul primeste si o restilizare moderata la nivelul designului si al interiorului.

Printre schimbarile de design exterior se numara grila radiatorului, care este mai lata si mai inalta, iar farurile au primit aspectul intalnit si la Insignia.

Corsa este oferit cu doua stiluri de caroserie distincte: modelul cu trei usi si cel cu cinci usi, iar motoarele au o putere ce variaza intre 65 CP si 192 CP.

Noul Opel Corsa va dispune de noul motor.m ecoFLEX, 1.3 CDTI ce dezvolta o putere de 95 CP, avand tehnologia Start/Stop ca dotare standard. Versiunea cu trei usi necesita 3,5 litri de carburant diesel la 100 km si are emisii de 94 g/km CO2. Cea mai puternica varianta este modelul OPC cu motor de 192 CP.

Opel a lansat Corsa in 1982, modelul a ajuns la a patra generatie (lansata in 2006) si reprezinta peste un sfert din vanzarile marcii in Europa cu circa 400.000 de masini vandute anual pe continent.

In Romania s-au inmatriculat circa 4.800 de masini Corsa noi in 2008 si aproximativ 1.400 anul trecut. Printre concurenti se numara Renault Clio, Ford Fiesta si Volkswagen Polo.