​Politia germana investigheaza o banda bine organizata care, cu ajutorul unor angajati BMW, este acuzata ca ar fi furat diverse piese direct de pe linia de productie si le-au vandut apoi de pe internet, pagubele fiind de circa 3 milioane euro, scrie Bloomberg. Se pare ca scaunele erau cele mai apreciate componente subtilizate deoarece erau cele mai valoroase la vanzare, insa s-au furat diverse lucruri, inclusiv sigle si schimbatoare de viteza.

Doi angajati BMW si un angajat de la o firma subcontractoare au fost retinuti, fiind banuiti ca ar fi subtilizat in ultimii ani componente in valoare totala de 3 milioane euro din uzina BMW de la Munchen.

Banda bine organizata avea complici si la controlul de calitate si s-a folosit de acte falsificate in care se mentiona - in mod eronat - ca anumite componente nu ar fi fost la standardele de calitate cerute, iar aceste componente erau apoi scoase din fabrica si vandute pe internet. In scandal se pare ca sunt implicate mici ateliere auto independente, iar banda a spalat bani prin conturi la banci din strainatate.

Cotidianul britanic The Daily Mail citeaza si pozitia BMW care subliniaza ca marea majoritate a celor 31.000 de angajati ai sai din regiunea Bavaria sunt onesti si ca e normal sa existe si exceptii.