​Board-ul de conducere al Porsche a dat unda verde proiectului de constructie a unui SUV compact numit Cajun, model ce va fi lansat in 2013 si 2014. Porsche vrea sa atraga clienti mai tineri cu noul SUV care va fi mai mic decat Cayenne, urmand sa dispuna de platforma lui Audi Q5. Modelul va ajuta Porsche sa ajunga in cativa ani la vanzari anuale de 150.000 de masini, aproape dublu fata de prezent, scrie Autocar.

Despre Cajun s-a vorbit de ceva timp, dar oficialii Volkswagen au fost zgarciti in declaratii. Insa germanii au remis o declaratie oficiala in care spun ca noul SUV va fi "eficient si sportiv" care are ca scop sa atraga clienti mai tineri.

Masina va dispune foarte probabil de motorul de 3 litri, 290 CP, dar si de un propulsor de 350 CP, urmand sa concureze cu Mercedes GLK si noul SUV X4 de la BMW.

Porsche AG, care e pe cale sa fuzioneze cu Volkswagen, vrea sa ajunga la vanzari anuale de 150.000 de masini in cativa ani, aproape dublu fata de valoarea din prezent. Marca are patru modele in gama (911, Boxster, Cayenne si Panamera), iar primul SUV lansat, Cayenne, a devenit cel mai bine vandut model din gama si a scos compania dintr-o situatie financiara grea.