Aproape jumatate dintre soferii din Romania au cele mai curate masini, comparativ cu tarile vecine, in timp ce 70% dintre masinile care circula in Romania au o vechime de sub sase ani - arata un studiu realizat de catre Chevrolet si preluat de Agerpres. De asemenea, majoritatea conducatorilor auto din Romania, Ungaria si Bulgaria sunt bine pregatiti pentru prima zapada a acestui sezon, trecand din timp la cauciucurile de iarna, cel putin teoretic.

Soferii bulgari (82%) si unguri (76%) au fost mai activi in acest sens decat cei romani (60%), 25% dintre soferii romani fiind inca in asteptarea primei zapezi pentru a schimba cauciucurile.

Studiul a aratat ca atunci cand vine vorba de ingrijirea si intretinerea masinii, un numar foarte mare de oameni cred ca se descurca bine (38%) in Romania si 35% in Bulgaria, in timp ce soferii maghiari (39%) au considerat ca se descurca rezonabil.

60% dintre femeile din aceasta regiune prefera masinile de oras mici si dragute, cum ar fi Chevrolet Spark, in timp ce barbatii aleg confortul si forta oferite de Chevrolet Captiva.

Cand vine vorba sa "isi murdareasca mainile" sub capota masinii, romancele nu au retineri cand trebuie sa verifice personal daca totul este in regula cu masina lor, iar 25% fac personal aceste verificari. La randul lor, vecinele din Ungaria (41%) si Bulgaria (52%) au declarat ca verifica deseori chiar uleiul de motor si lubrifiantii.

Potrivit acestui studiu, soferii romani au cele mai curate masini: 44% isi spala masina o data pe saptamana si 28% dintre ei trec o data la doua saptamani pe la spalatorie.

Studiul Chevrolet a fost intocmit pe un esantion de 1.500 conducatori auto din Romania, Bulgaria si Ungaria, in timp ce cercetarea completa a inclus 4.700 de soferi din 11 tari europene, printre care Ungaria, Romania, Bulgaria, Republica Ceha, Slovacia, Estonia, Letonia si Lituania, mai precizeaza Agerpres.