Guvernul a aprobat proiectul prin care taxa auto creste cu pana la 50% in 2011. Vezi aici valorile pentru fiecare tip de masina

de Vlad Barza     HotNews.ro
Joi, 23 decembrie 2010, 17:15 Economie | Auto


 documente
(23 Dec 2010) DOC, 114KB
La propunerea Ministerului Mediului si Padurilor, Guvernul Romaniei a aprobat joi, Ordonanta de urgenta prin care taxa auto de prima inmatriculare creste cu pana la 50% si va trebui platita si pentru masinile Euro 5 care erau scutite pana acum. Taxa de poluare este de 76 euro pentru o masina noua cu motor de 1,2 litri, iar cea mai mare valoare depaseste 30.000 euro pentru o masina de 20 de ani vechime si motor de 3,2 litri. Vezi in atasament tabelele cu valori ale taxei in functie de cilindree, vechime si norma de poluare.

Largirea si restructurarea bazei de aplicare a taxei pe poluare urmareste intensificarea aplicarii principiului "poluatorul plateste", prin diferentierea mai accentuata a taxarii intre normele de poluare, in defavoarea normelor inferioare, precum si prin cresterea taxei pentru autovehicule cu varste mai mari de 10 ani, mentioneaza Ministerul mediului. Masinile electrice si cele hibride sunt scutite de plata taxei.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely a precizat, raspunzand la intrebarea unui jurnalist, ca diferenta de taxa dintre masinile Euro 4 si Euro 5 este semnificativa fiindca emisiile poluante, desi nu par cu mult diferite la prima vedere, trebuie calculate nu pentru un an sau doi ci pentru 12 - 14 ani, durata medie de utilizare a unei masini, interval in care diferentele dintre cele doua norme de poluare sunt importante.

Precizari pentru cei care au achitat partial o masina adusa din afara si nu au apucat sa le inmatriculeze

Pentru autovehiculele achizitionate in vederea inmatricularii in Romania inainte de data de 31 decembrie.2010 si care nu au fost inmatriculate in Romania pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se aplica nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule prevazut in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, cu modificarile ulterioare, in vigoare pana la data de 1 ianuarie 2011.

Pentru a beneficia de aceasta prevedere, persoana fizica sau juridica, pe numele careia urmeaza a se inmatricula autovehiculul trebuie sa fi efectuat achizitia acestuia in vederea inmatricularii si sa prezinte autoritatii fiscale competente pentru calculul taxei pe poluare, in vederea luarii in evidenta, pana la data de 31.ianuarie.2011, o cerere insotita de dovada platii integrale sau a unui avans (in cazul autovehiculelor pentru care a fost lansata comanda ferma anterior datei de 31 decembrie.2010) sau de dovada cu carnet de TIR/CMR/CIM si/sau dovada radierii din tara de provenienta, documente emise inainte de 31 decembrie.2010 (pentru autovehiculele ce au fost introduse in tara).

In cazul autovehiculelor pentru care s-a eliberat dovada de inmatriculare provizorie de catre autoritatile din tara de provenienta a autovehiculului, emisa inainte de 31 decembrie.2010, documentul va fi insotit si de declaratia pe proprie raspundere, in forma autentica, din care sa reiasa ca autovehiculul a fost achizitionat anterior datei de 31 decembrie.2010 in vederea inmatricularii in Romania si nu a fost inmatriculat in Romania pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9314 vizualizari

 • +4 (6 voturi)    
  @ HN (Joi, 23 decembrie 2010, 17:29)

  Coco [anonim]

  Puteati si voi sa puneti datele intr-un excell, nu word. Puteati si voi sa adaugati inca o coloana in care sa reiasa cresterea procentuala.... puteati....
  • +1 (3 voturi)    
   ramane sa mai scrii "ent" (Joi, 23 decembrie 2010, 23:21)

   Jolly Roger [anonim] i-a raspuns lui Coco

   dar si atunci ai gresit cuvantul, excel si excelent se scriu cu un singur "L"
   tu care tot dai vina pe altii, oare tu puteai sa te exprimi fara greseli? puteai
   macar ai scris word corect si nu ai pus "L"-ul in plus de la excel la word, altfel iesea WORLD, lol
 • +12 (12 voturi)    
  fix (Joi, 23 decembrie 2010, 17:41)

  Adrian T [anonim]

  Sa vad poze cu copacii plantati de minister din banii de inmatriculare luati de la mine. Macar o tufa!
 • +8 (8 voturi)    
  ? (Joi, 23 decembrie 2010, 17:55)

  B. [anonim]

  Ce se intelege prin pana la 50% daca 899 devine 2326 ? Cel putin asa e in tabel....

  Ca nu inteleg...
 • -1 (17 voturi)    
  jos tirania masinilor! (Joi, 23 decembrie 2010, 17:56)

  bors cu miere [utilizator]

  foarte bine le face! dacă s-ar tripla şi impozitele, s-ar gandi toţi de două ori înainte să-şi cumpere maşină. din aceste impozite ar trebui făcute trotuare, piste de biciclete; de asemeni sistate orice investiţii în infrastructura rutieră, în special autostrăzi, şi mutarea lor pe cea feroviară. Trăiască pietonii! Trăiască bicicliştii! NOI suntem majoritatea!
  • -2 (12 voturi)    
   CFR'ul.. (Joi, 23 decembrie 2010, 18:34)

   coco [anonim] i-a raspuns lui bors cu miere

   uuoooo..ceferist nemernic..ai ramas fara spaga nasule?esti pus pe lista pentru disponibilizari?
  • +4 (14 voturi)    
   ! (Joi, 23 decembrie 2010, 18:37)

   B. [anonim] i-a raspuns lui bors cu miere

   Prostia romanului NU are limite. Macar daca astia ca tine ar pleca din tara....ce bine ar fi....

   Explica-mi si mie cum ajunge cineva de la Buftea sa zicem in centrul Bucurestiului ? La serviciu... cu bicicleta ?

   Zi-mi si mie cum merge un bebelus de 6 luni cu bicicleta ? Ia explica-mi....

   Daca nu te duce capul ai macar bunul simt si nu-ti mai da cu parerea despre lucruri care te depasesc.
   • -4 (8 voturi)    
    !!! (Joi, 23 decembrie 2010, 20:07)

    Task Damager [anonim] i-a raspuns lui B.

    Cu autobuzul, tramvaiul, metroul... desteptule.
    V-ati nascut cu masina sub c..r, ce sa zic... Nu avem parcari dar va luati masini in prostie... cate 2-3 de familie daca se poate, dupa care va plangeti ca nu aveti loc pe strazi....
    Si va mai si plangeti ca-i poluare (atmosferica si fonica)
    • +2 (4 voturi)    
     re (Joi, 23 decembrie 2010, 23:47)

     B. [anonim] i-a raspuns lui Task Damager

     Se vede ca stai la bloc si ca ai statiile de transport in comun aproape de casa ta.

     Dar ti-a trecut asa prin capusorul ala al tau ca mijloacele de transport in comun nu acopera, de exemplu, tot sectorul Ilfov ? Hm ? Ti-a dat prin cap asta ?

     Cu privirea la poluare ia spune-mi tu de ce vinde statul certificate de poluare ? Ia zi ?

     Dupa cum ziceam: daca nu va duce, taceti mai bine...
   • +4 (6 voturi)    
    raspunsuri (Joi, 23 decembrie 2010, 20:08)

    zambara [utilizator] i-a raspuns lui B.

    1. <cum merge un bebelus de 6 luni cu bicicleta ?>
    Fa-ti, te rog, o vacanta intr-una din tarile Scandinave sau in Olanda si ai sa fi surprins cat de realizabil este. Atat iarna cat si vara.
    Eu am trait si in Olanda si in Danemarca si crede-ma ca o experienta din asta iti schimba mentalitatile pentru todeauna. Si aici ma refer doar la cele legate de mersul cu bicicleta vs masina, dat fiind ca aici despre asta vorbim.

    2. <cum ajunge cineva de la Buftea sa zicem in centrul Bucurestiului ?>
    Poate ca ai dreptate ca acum nu prea sunt alte variante, insa "bors cu miere" se referea la cum ar trebui sa fie nu la ce ar trebui sa faci in momentul asta.

    Sigur, ca modul lui prea categoric de a-si exprima opinia nu e cel mai potrivit insa nici raspunsul tau nu e onorant. Injurand si jignind pe cei ce au alte opinii nu duce decat la conflicte nici pe departe la rezolvarea problemelor
    • +1 (3 voturi)    
     re (Joi, 23 decembrie 2010, 23:39)

     B. [anonim] i-a raspuns lui zambara

     Hai sa ne intelegem.

     BICICLETA NU ESTE UN MIJLOC DE A MERGE LA SERVICIU IN MOD GENERAL !

     A, ca daca e aproape poti sa iei bicicleta, asta e altceva. Dar serviciul poate fi la 20 la 50 la 75 de km si atunci nu mai iei masina.

     MASINA ESTE O UTILITATE !

     Sper sa nu incepi sa ma contrazici pe aceasta tema.

     Daca tu imi recomanzi tarile scandinave eu iti recomand SUA. Si nu e vorba ca americanul s-a nascut in masina, ci ce usurinta cu care iti rezolvi problemele atunci cand ai o masina.

     L-am facut prost pe respectivul pentru ca detest extremismul prostesc ca vezi doamne ia masina ca sa nu poluezi. Asta e o prostie.
     • +1 (1 vot)    
      raspuns la B (Vineri, 24 decembrie 2010, 11:35)

      bun [anonim] i-a raspuns lui B.

      masina este o necesitate, nu o utilitate daca doresti sa te exprimi corect-filozofule.
     • +2 (2 voturi)    
      te cam contrazic din nou (Vineri, 24 decembrie 2010, 13:18)

      zambara [utilizator] i-a raspuns lui B.

      ba da, bicicleta poate fi un mijloc uzual de a merge la serviciu.
      Si revin din nou cu ex. din tarile scandinave. Aici de ex. merg si politicieni si chiar ministrii cu bicicleta la servici si nu nu au complexe de inferioritate din cauza asta.
      Eu cat am locuit acolo am mers numai cu bicilcleta la Universitate si pot sa numar pe degetele de la o mana de cate ori am folosit mijloace de transport in comun.
      Sigur ca daca sunt 50, 75 km de mers pana la servici e normal sa-i faci cu masina, insa nu despre acestia discutam ci despre ceilalti. Nu a zis nimeni ca trebuie renuntat la masina pe distantele mari.
      Comparatia cu SUA nu e relevanta dat fiind ca noi nu suntem de marimea SUA, ca sa fie nevoie sa mergem 20 de km pana la primul magazin.
  • -1 (5 voturi)    
   Daca prostia ar durea (Joi, 23 decembrie 2010, 20:00)

   Solaris101 [anonim] i-a raspuns lui bors cu miere

   cei ca tine s-ar sinucide de la nastere. Pacat ca avem asemena conationali...
  • 0 (6 voturi)    
   Tipuleeeee!!!! (Joi, 23 decembrie 2010, 20:25)

   Jaros [anonim] i-a raspuns lui bors cu miere

   "Bors cu Miere", tu esti varza murata din tufa de Venetia.... pune la punct un mijloc de transport in comun decent si usor accesibil, material si cartografic, un mijloc de transport rapid si decent pe distante mari, nu CFR cu intarzieri iarna de 24 de ore ca au inghetat sinele si vara 24 ore ca "s-au lungit", si mai putem vorbi de taxe "pt lux".Din situatia momentan iti pot spune ca msina nu este de loc un lux, mai nou am ajuns la concluzia ca si SUV-urile albe isi au loc prin "jungla urbana" a gaurilor din asfaltul "quatro season"( se improspateaza cate un strat pe anotimp), concluzionanad MASINA E NECESITATEA VREMURILOR PREZENTE
   Fa o comparatie cu Japonia .... FFFF multi biciclisti la ei , dar trenul intarzie 30 secunde pe an si ministru isi da demisia( ii consider niste finuti pe niponi.. sa vezi ce soric au astia pe aici, bunicu spune cand pune mana pe unu sa isi faca niste opinci, ca ar tine sa le poarte si stra-stra-stra nepotii cum spunea STEFAN)
  • 0 (0 voturi)    
   Asa ... si? (Marţi, 28 decembrie 2010, 11:21)

   Daniel [anonim] i-a raspuns lui bors cu miere

   Nimeni nu zice altfel! Sa traiasca (mult si bine!!!) si biciclistii, si pietonii! Fie vorba intre noi, toti suntem inainte de orice pietoni, abia apoi ... Si da, asa-i, pistele pentru bicivlete ar fi o chestie extraordinara dar ... Ce ai cu posesorii de autoturisme? Ca tu nu ai este evident, dar de ce te bucuri ca se impoziteaza si supraimpoziteaza stupid, aiurea, fara discernamant, pe motive care de care mai aiuristice? Tu chiar crezi ca daca iau bani de la soferi au sa faca trotuare si piste de biciclete? Esti ... naiv (ca nu pot zice altfel). Ficiorash, cel putin 75% din pretul benzinei sunt taxe si impozite, din astea puteau sa faca astia 30.000 de km de autostrada pana acum din banii incasati daca nu-i farau!

   Mioritza, Mioritza! Pana nu moare "oaia" asta tot asa o vom duce!
 • -1 (9 voturi)    
  O masura inteleapta... (Joi, 23 decembrie 2010, 17:58)

  Panthera Roz [anonim]

  Face parte din sirul masurilor dureroase dar necesare pentru trtecerea romanilor prin criza si salvarea tarii de la soarta Greciei.Prin asemenea masuri intelepte se asigura un viitor sanatos natiunii,o crestere economica pe baze sanatoase...(pauza de vomitare..),am revenit-da bravo.O hatarire si mai dreapta ar fi sa se legalizeze numai mersul pe jos si sa se impoziteze triplu masinile de oriunde ar veni .Inca doua-trei d`astea si ajungem pe culmile fericirii.
 • -2 (10 voturi)    
  Concluzie (Joi, 23 decembrie 2010, 18:18)

  Orpheus [utilizator]

  Astia nu mai stiu de unde sa stoarca bani. Ma astept ca in curand sa bage mana in buzunarul oamenilor pe strada. De fapt, au facut-o deja si pe asta!
 • -2 (10 voturi)    
  taxa furata (Joi, 23 decembrie 2010, 18:22)

  grosso [anonim]

  cinismul acestor guvernanti este de neexplicat cum pot gandi asemenea taxe ,o centrala termica de apartament polueaza mult mai mult ,ce or fi in capul lor d-zeu stie dar in nici un caz ei nu au nici un d-zeu,de ce ne mai cer votul ? sa-si bata apoi joc de noi,sant total deamagit de felul cu ne conduc ,este necesar ca toti care au facut politica in ultimii 20 de ani sa se dea la o parte ,sa vina cei care vor o romanie a romanilor nu o tara la cheremul lor ,lehamite si dezamagire ,
 • +1 (9 voturi)    
  Bulgaria.. (Joi, 23 decembrie 2010, 18:25)

  coco [anonim]

  ne da nr de inmatriculare muult mai ieftin!
 • -2 (12 voturi)    
  Foarte bine !!! (Joi, 23 decembrie 2010, 18:28)

  Frankie [utilizator]

  Salut toate taxele pe masini, poluare, tigari si alte lucruri daunatoare grav sanatatii oamenilor. Cu alte taxe nu sunt deacor, insa la acestea n-am nici o obiectie.
  • +2 (6 voturi)    
   hai sa te intreb ceva! (Joi, 23 decembrie 2010, 21:31)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui Frankie

   Daca tigarile sunt asa nocive dece nu se interzic odata...la fel si cu masinile polueaza pa....sau cu oameni care produc de vreo 5 ori mai mult CO2 pe an decat masinile hai sa ii omoram......principiul poluatorul plateste este doar o gaselnita de a stoarce niste bani.....imi e rusine ca facem amandoi parte din aceasta adunatura numita poporul roman
 • +3 (7 voturi)    
  of, Doamne! (Joi, 23 decembrie 2010, 18:29)

  popas [anonim]

  Am platit taxa de prima inmatriculare in valoare de aproape 5000 RON in 2008, pentru un autoturism mercedes clasa de poluare euro 3.

  Aproape jumatate de an am tinut masina in curtea cuiva pentru ca nu am avut bani sa o inmatriculez, timp in care am circulat cu un Tico.
  In acest timp, am fost mereu contrariat de faptul ca iarna, vecinul meu isi incalzea ARO in fata blocului prin ambalarea motorului si nu platea nicio taxa, desi polua cat 142 masini ca cea pe care eu o tineam in curte.

  L-am injurat pe Tariceanu cat am putut...

  Acum in 2008, am dat statul in judecata, iar in maxim 2 luni am primit hotararea tribunalului prin care Administratia Financiara este obligata sa imi restituie contravaloarea taxei platite in 2008, onorariul avocatului, si dobanzi de la data platii pana la data efectiva a rambursarii taxei.

  Consider ca legiutorii sunt iresponsabili!!

  Modul de calcul a taxei nu are nicio legatura cu ceea ce polueaza efectiv motorul autoturismului, deoarece se refera la vechimea masinii, la capacitate cilindrica, norma de poluare, si alte aiureli.

  Este strigator la cer... Ireal, sa vezi ca statul iti da legi neconforme cu legislatia UE. Acelasi stat pierde procesele prin care oamenii cer restituirea taxei...

  In acelasi timp, in tara exista poluatori statici!! Efectul poluarii produse de acesti poluatori este mai puternic, decat in cazul surselor mobile (asa cum sunt autoturismele cu motor prin ardere combustibili fosili).

  Totodata, Romania nu polueaza cat are permisie, asa incat isi vinde certificatele de poluare altor state.

  Nu in ultimul rand, taxa de 30.000 euro (maximul prin acesta grila) depaseste cu mult taxa de poluare platita de un combinat industrial.
  DE CE????
  • +1 (1 vot)    
   felicitari (Duminică, 26 decembrie 2010, 2:51)

   The Saker [utilizator] i-a raspuns lui popas

   foarte pertinent comentariul .
 • -1 (9 voturi)    
  Aplicare aiurea (Joi, 23 decembrie 2010, 18:47)

  Cetatean [anonim]

  taxa ar fi trebuit inclusa in pretul carburantului, pe principiul ca poluezi cind circuli, nicidecum atunci cind cumperi masina!
  • +2 (2 voturi)    
   N-ai tinut cont (Joi, 23 decembrie 2010, 20:41)

   c.mike [utilizator] i-a raspuns lui Cetatean

   de faptul ca "poluezi cand circuli" dar nu poluezi la fel, atunci de ce sa platesti aceiasi suma pe litrul de combustibil ?
   • +1 (1 vot)    
    ba poluezi..... (Sâmbătă, 25 decembrie 2010, 9:34)

    adib [anonim] i-a raspuns lui c.mike

    E simplu, o masina cu capacitate mare consuma mai mult deci plateste mai mult. O masina cu consum de 5l./100 km nu polueaza la fel de mult ca una care consuma 10l/100 km si face acelasi nr. de kilometri. Taxa inclusa in pretul carburantului ar fi corecta pentru toti.
 • +5 (7 voturi)    
  nu va mai certati degeaba (Joi, 23 decembrie 2010, 19:37)

  ovidiu [anonim]

  Taxa de poluare nu are nicio legatura cu prevenirea poluarii. Banii pe taxa merg la bugetul statului nu la bugetul ministerului mediului.
  E doar un instrument finaniciar prin care se aduc bani la buget si prin care se poate "regla" piata auto.
 • +1 (1 vot)    
  taxade ce nu stimuleaza creditul auto (Joi, 23 decembrie 2010, 20:09)

  danarad [anonim]

  pai daca la o masina noua, trebuie platita taxa de poluare, de ce nu o plateste fabricantul ? de ce pune in circulatie o masina noua care deja polueaza,logic ar fi sa plateasca fabricantul, eu o vad ca pe o greseala care este aruncata in spatele cumparatorului ! nici pt. , masinile vechi nu sint de acord ,incearca sa te oblige sa-ti iei masina noua, incalca dreptul de a alege liber, de ce nu se stimuleaza creditul auto ? programul rabla , nu e rabla...
 • +2 (2 voturi)    
  taxa dubla = 100% si nu "pana la 50%" (Joi, 23 decembrie 2010, 21:54)

  TQ [anonim]

  E3 : 811 - 1787 / 1043 - 2298 / 1313 - 2894
  E4: 380 - 787 / 315 - 651 / 777 - 1264
  E5: 0 - 413 / 0 - 375 / 0 - 342

  Cum a calculat autorul articolului : "taxa auto creste cu pana la 50%" ?

  Fiindca daca va uitati in tabel, aproape la toate taxa va fi dubla , deci aproximativ : 100% si in nici un caz 50% .
  • +1 (1 vot)    
   taxa (Joi, 23 decembrie 2010, 23:42)

   B. [anonim] i-a raspuns lui TQ

   Daca te uiti si la celelalte e chiar peste 100%. Autorul nu stiu unde s-a uitat.

   Eu as vrea sa stiu de unde este luat acel .doc.
 • +1 (1 vot)    
  exasperat de dari si taxe (Joi, 23 decembrie 2010, 23:30)

  acciduzzu [anonim]

  am cumparat recent in sandero cu E4, 1600cmc. Taxa de mediu platita a fost de 4,093 RON adica cca 954 EUR. Inainte de plata, asa cum spun si aceste tabele, stiam ca suma de plata era 777 EUR. Chiar nu mai inteleg: care cifre sunt cele corecte?!?!??????
 • +3 (3 voturi)    
  Impaduriri masive cu acesti bani!!! (Vineri, 24 decembrie 2010, 9:20)

  Ion [anonim]

  Cu banii adunati in 2010 se pot impaduri peste 300 000 ha de teren degradat,in panta sau nefolositor agriculturii si ar fi toti romanii castigati.
  Banii colectati din taxa de poluare pleaca tot spre poluare(producerea de masini noi) si nu spre ecologie.Acest minister este si unul al padurilor insa de ce nu se investeste si in viitorul padurilor?
  • -2 (4 voturi)    
   speri mata dar speri degeaba (Vineri, 24 decembrie 2010, 11:08)

   naivu [anonim] i-a raspuns lui Ion

   Esti putin naiv daca crezi ca vor castiga toti romanii, chiar si cu imaduriri masive. Din contra, doar unii, de la romsilva de acolo o sa castige. Noi astia de rand o sa sugem buzele. Si cu taxa luata si fara paduri.
   • +3 (3 voturi)    
    tu esti cel naiv! (Vineri, 24 decembrie 2010, 12:50)

    Ion [anonim] i-a raspuns lui naivu

    Ma refeream strict dpdv ecologic si este adevarat:poporul nostru ar fi mai castigat prin masuri de impadurire masiva decat pt subventionarea poluarii in continuare.
 • +2 (2 voturi)    
  nu va amagiti (Vineri, 24 decembrie 2010, 16:23)

  dyllo [anonim]

  banii castigati din taxa auto merg pe tichetele de rabla. Statul invarte banii deci nu va amagiti ca ii da din buzunarul lui.
  Nici un copac nu se planteaza din banii aia, deci cei care platesc taxa de prima inmatriculare intr-un fel sau altul ii ajuta pe aia care vor sa-si cumpere masini noi.
  Noi dormim in continuare...
  • 0 (0 voturi)    
   argumente neacoperite (Joi, 30 decembrie 2010, 16:20)

   marius [anonim] i-a raspuns lui dyllo

   defapt nu platim tichetele rabla pt ca ele sunt platite de U.E.banii acestia nu se gasesc nicaieri.iar marirea aceasta de 50% este defapt de 300%.exemplul este pt euro 4, 1.9,cu filtru de particule care este de 548 E si devine 1628E.cu matematica asta nu stiu cum o dau ministrii.exemplul este si cu Roberta si calculul ei de 80=160 tipic romanesc
 • -1 (1 vot)    
  Jaf national (Duminică, 26 decembrie 2010, 4:48)

  Inchizitorul [anonim]

  Din pacate observ ca Romania se intoarce la feudalism. Cu greu mai gasesc guvernantii pe ce sa puna taxe.
  Uite exemplu, truck Dodge Ram 1500, 5.7l din 2007, in Canada. Singura taxa e de vreo 70CAD pe an, un fel de reinoire a nr de inmatriculare. Ieftin, si vad zilnic si unde se duc banii, cu folos.
  N-am mai mentionat ca impozit pe masina nu exista aici...alt jaf tipic romanesc.
 • -1 (1 vot)    
  BANDITII (Duminică, 26 decembrie 2010, 17:41)

  HESS [anonim]

  Nu mai stiu ce si pe cine sa impoziteze.Vin alegeriile.,UDMR-ul trebuie recompensat cu 23 de milioane.Si alte hotii.Cica ministerul mediului paduriilor.Care mediu caci apele sant poluate in draci si ministrul si ministerul doarme.Care paduri caci dispar peste noapte iar ministrul cu alaiul viseaza la nemurirea sufletului.Vorba inchizitorului.O ALTA GASELNITA SI JEFUIALA TIPICA PULITICIENIILOR NOSTRII.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by