Universitatea King Saud din Ryad, Arabia Saudita a batut palma cu o companie sud-coreeana pentru infiintarea unui constructor auto care sa realizeze in tara araba masini ale caror preturi sa porneasca de la 7.000 de euro, scrie publicatia The Saudi Gazette. Compania va avea un capital initial de 500 milioane dolari din care universitatea va veni cu 10-15%, coreenii cu 30%, iar restul banilor vor fi adusi de diversi investitori.

King Saud Gazal 1Foto: HotNews.ro

Cea mai mare universitate din tara araba, King Saud a semnat un memorandum de intelegere cu compania sud-coreeana Korean Digm Automotive Technology Inc pentru infiintarea unui constructor auto care sa produca peste doi ani la Ryadh un automobil ce va costa de la 35.000 riali sauditi (7.000 de euro) si va fi cunoscut sub numele de proiect Sedan 1.

Ramane de vazut daca se va alege ceva de acest proiect si daca masina va fi atat de ieftina cum promit initiatorii proiectului care spera sa o vanda in statele din Golf si din nordul Africii.

Arabia Saudita este bogata datorita industriei petroliere, iar in lumea auto este cunoscuta pentru o apartitie inedita la salonul auto de la Geneva unde universitatea a prezentat un SUV turcoaz numit Gazal 1. Studentilor de la Universitatea King Saud din capitala Arabiei Saudite li s-a dat un SUV Mercedes G Klasse si au avut ca tema sa-i schimbe designul exterior. Ce a iesit puteti vedea in fotografie, presa internationala spune ca a iesit un SUV cu aspect de camion demn de marcile indiene.

Acum cativa ani, un producator iranian promitea o masina low-cost creata special pentru tarile musulmane, insa nimic nu s-a concretizat.