Ford Romania recheama putin peste 20 de utilitare Transit Connect pentru a monta o siguranta pe cutia compartimentului motorului, operatiunea urmand sa dureze sub 20 de minute. Siguranta ar fi trebuit montata in timpul procesului de productie, insa acest lucru a fost omis. Si Mazda a initiat trei actiuni de recall, cea mai importanta fiind pentru circa 220 de vehicule pentru posibile probleme la servodirectie.

Ford recheama in tara 22 de vehicule Transit Connect care au fost fabricate fara siguranta 21 montata la cutia de sigurante a compartimentului motorului. Fara aceasta siguranta se poate aprinde un martor luminos, iar in cel mai rau caz se poate ajunge chiar la defectarea filtrului de particule diesel, solicitand inlocuire. Proprietarii masinilor au fost anuntati si sunt invitati sa vina in service, operatiunea urmand sa dureze sub 20 de minute.

Si Mazda face rechemare pentru 214 masini Mazda 3 si sapte masini Mazda 5 echipate cu mecanism de servodirectie electrohidraulic si produse intre aprilie 2007 si octombrie 2008. Unele vehicule pot prezenta in anumite conditii o pierdere sau diminuare a efectului de asistare a directiei in timpul conducerii vehiculului. Actiunea de recall a inceput in ultima decada din noiembrie, iar dealerii vor verifica si, daca este cazul, va inlocui kitul de pompare al pompei de servodirectie si conductele de inalta presiune. Durata operatiunii este de maxim 90 de minute.

Producatorul nipon a mai initiat alte doua operatiuni de recall care vizeaza un numar foarte redus de masini (sapte, respectiv patru vehicule).