Ford va prezenta la targul de tehnologie CES din Las Vegas o versiune 100% electrica a lui Focus, masina urmand sa ajunga in cateva state americane la final de an, iar mai tarziu in Europa. Compania a publicat pe Facebook fotografii "teaser" si - desi nu se stiu informatii oficiale - e de asteptat ca masina sa aiba o autonomie de 160 km. Ford va prezenta masina si la salonul auto de la Detroit de luna aceasta, insa a ales sa o aduca si la CES, sperand sa obtina o vizibilitate mai buna.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ford a publicat pe Facebook cateva fotografii gandite sa starneasca interesul publicului pentru Focus EV care va ajunge la final de 2011 in 14 state americane, iar treptat va fi lansat pe mai multe piete, inclusiv in Europa.

Nu se stiu informatii oficiale, insa presa a scris ca masina va dispune de un motor electric de 23 kwh si va avea o autonomie de 160 km, la fel ca si Nissan Leaf, una din cele mai cunoscute masini electrice de pe piata. Focus EV va avea doar mici diferente de design fata de noua generatie a Focus cu motor termic care se lanseaza anul acesta.

Ford va prezenta Focus EV pe 7 ianuarie la targul de tehnologie CES din Las Vegas ca parte a unei strategii de marketing care sa faca produsul cat mai vizibil. Masina va fi prezentata si la salonul auto de la Detroit care incepe in 10 ianuarie.