Trei manageri de la Renault au fost suspendati din functie pe motiv ca ar fi comunicat informatii confidentiale legate de productia de vehicule electrice, noteaza AFP, citand surse din piata. Renault a confirmat ca trei manageri sunt banuiti ca ar fi incalcat reguli etice si ca a fost demarata inca din august o ancheta interna legata de comportamentul acestor manageri si de modul in care ei ar fi adus atingere activitatilor grupului francez, scrie Reuters.

Renault a confirmat ca trei directori au fost suspendati din motive de etica, dar nu a dat detalii. Agentiile de presa spun insa ca cei concediati ar fi banuiti de spionaj industrial, mai exact de faptul ca ar fi comunicat altor persoane informatii confidentiale legate de amplul program de vehicule electrice al companiei.

Renault a confirmat ca a declansat acum cinci luni o ancheta care-si propunea sa afle daca acesti trei manageri au adus prejudicii activitatii Renault si planurilor de lansare a unor noi produse.

Renault va lansa patru masini electrice in 2011 si 2012 si vede un potential urias de crestere al segmentului, astfel ca daca intr-adevar concurenta a primit informatii valoroase, grupul va avea motive serioase de ingrijorare.

Franta este tara cea mai activa in materie de spionaj industrial in randul aliatilor sai europeni, depasind China si Rusia, scria marti cotidianul norvegian Aftenposten, citand telegramele diplomatice obtinute de WikiLeaks.