​Chevrolet a prezentat la salonul auto de la Detroit noua generatie Aveo sedan, model de volum care in SUA se va vinde din acest an sub numele Sonic, dar va fi lansat si in Europa. Sonic sedan si hatchback vor fi disponibile in SUA cu motoare de 1,4 litri si 1,8 litri, ambele pe benzina, in Europa urmand sa fie disponibile si motorizari mai mici. Prima generatie Aveo sedan a aparut in 2002, iar masina e de cativa ani unul din cei mai importanti competitori pentru Logan.

Chevrolet SonicFoto: General Motors

Chevrolet, marca a General Motors, spune ca Sonic este "singura masina de clasa mica (small car)" ce se produce in SUA. Masina va concura cu modele precum Toyota Yaris, Ford Fiesta si Volkswagen Polo si va ajuta Chevrolet sa castige si clientii care vor masini ceva mai putin poluante.

Chevrolet, cunoscuta in SUA pentru pick-up-urile sale care realizeaza "grosul" vanzarilor a lansat si masina hibrida Volt tot in dorinta de a arata ca face ceva pentru lansarea de vehicule mai "prietenoase" cu mediul.

Aveo hatchback a fost prezentat in toamna lui 2010 la salonul auto de la Paris, iar masina va ajunge pe piata romaneasca la fel ca si noul Aveo sedan, la vara.

Aveo sedan a fost lansata in 2002, la inceput era vanduta pe mai multe piete sub numele Daewoo Kalos, iar apoi a primit numele Aveo, fiind comercializata in peste 120 de tari. Romanii au cumparat peste 5.500 de masini Aveo noi in 2008 si peste 2.000 in 2009.