Monovolumul Dacia va imprumuta atat trasaturi de la Duster cat si de la MCV, va fi produs in Maroc si va costa de la 13.000 de euro, urmand sa iasa pe piata in vara lui 2012, scrie publicatia franceza L"Argus Automobile. Modelul va avea 4,5 metri lungime, va dispune de modularitate similara cu break-ul MCV si va exista se pare si o versiune utilitara cu usi culisante laterale, mai scrie publicatia, speculand pe tema noului model Dacia.

Argus Auto scrie ca MPV-ul Dacia va costa de la 13.000 de euro in versiunea pe benzina si 15.000 euro la diesel, cam cu 2.000 de euro mai mult decat break-ul MCV in versiunea cu sapte locuri. La nivelul calandrului monovolumul va imprumuta trasaturi de la Duster, iar la interior modularitatea va fi similara cu break-ul MCV la care banchetele se pot rabata. Va fi disponibila si versiunea cu trei randuri de locuri, iar cu locurile de pe randul doi si trei rabatate, spatiul de bagaje va trece de 2.300 de litri. Fata de MCV, monovolumul va fi mai lung, mai inalt si cu mai mult spatiu la interior, insa si pretul va fi cu peste 15% mai mare.

Argus Auto mai scrie ca MPV-ul va avea dimensiuni de Scenic la pret de Modus, dar adauga ca va exista si o versiune de automobil utilitar care va dispune de usi culisante laterale si de usi spate asimetrice, in stilul celor de la MCV. Publicatia scrie si ca viitoarea generatie Renault Kangoo ar putea fi vanduta sub sigla Dacia pe unele piete, insa informatia trebuie privita cu scepticism.

Asa cum s-a mai scris, Marocul va deveni un centru extrem de important pentru productia Dacia in contextul in care uzina de la Mioveni a ajuns aproape de nivelul sau maxim de productie. De aceea, Argus scrie ca MPV-ul va fi produs la noua uzina pe care Renault o deschide la Tanger, in Maroc, tara unde Logan e produs de acum sase ani la Casablanca, iar o parte din productie e exportata in Franta si Spania, tari apropiate spre care costurile de transport sunt mici. La noua uzina productia ar putea ajunge la 400.000 masini/an, mult fata de capacitatea de 70.000 pe care o are actuala uzina SOMACA din Casablanca.

Ramane de vazut cate din informatiile neoficiale date de Argus se vor concretiza. Cert e ca Dacia va lansa anul acesta editii speciale ale unor modele deja existente, insa nu va aduce pe piata modele noi. Informatii oficiale despre MPV e posibil sa avem abia la salonul de la Geneva, in primavara lui 2012.