Constructorul italian de masini ultra-sportive Pagani va prezenta la salonul de la Geneva masina cu motor de 700 CP Huayra, model denumit dupa un zeu andin al vantului. Masina dispune de motor Mercedes si poate atinge 350 km/h, constructorul lucrand de sapte ani la acest model care va inlocui Zonda, cea mai cunoscuta masina a companiei.

Pagani HuayraFoto: Pagani

Pagani Huayra are o caroserie de fibra de carbon si cantareste 1.350 kg, urmand sa aiba un propulsor de 6 litri si 700 CP dezvoltat de Mercedes. Nu s-au dat informatii oficiale complete, insa e de asteptat ca supercar-ul sa atinga 350 km/h si sa poata ajunge in sub 3,3 secunde la 100 km/h.

Compania spune ca Huayra este extrem de aerodinamica datorita unor mici flapsuri care se pot ridica in timpul mersului pentru ca aerul sa aiba un traseu care sa reduca la minim rezistenta la inaintare.

Huayra va ajunge la primii clienti super-bogati in aceasta primavara, pretul urmand sa fie peste un milion de euro. Numele vine de la un zeu al vantului venerat de populatia indigena Aymara care ocupa inca de acum doua milenii teritorii din Chile si Peru.

Pagani Automobili S.p.A a fost fondata acum 19 ani de Horacio Pagani, iar sediul este langa Modena. E de asteptat ca anual sa fie construite 40 de masini Huayra.