​Romania este, alaturi de Turcia si Brazilia, una din tarile unde exista posibilitatea ca Tata Nano - cea mai ieftina masina din lume - sa fie lansata, scrie presa indiana, citand surse din piata. Tata Motors a anuntat ca Nano va fi disponibila in acest an si in afara Indiei, primele piete tinta fiind Banghladesh, Sri Lanka si Thailanda. Masina costa de la 3.000 de dolari in India, dar in Taiwan ar urma sa coste de la 5.000 de dolari, scrie The Calcutta Telegraph. Zvonul legat de Romania trebuie privit cu retinere fiindca in Europa masinile din India sau China au o imagine foarte proasta.

Tata NanoFoto: Hotnews

Ziarul indian citeaza surse care spun ca ar exista interes din Romania, Turcia si Brazilia pentru ca Nano sa ajunga in aceste piete. Mai intai, Nano va ajunge anul acesta in premiera in afara Indiei, primele tari fiind Sri Lanka, Banghladesh si Thailanda.

Tata Motors a anuntat ca va vinde Nano si in Europa dupa 2011 si a prezentat un concept Nano Europa in 2009, masina cu 20 de cm mai lunga decat versiunea indiana. Presa a scris ca Nano ar urma sa coste de la 4.500 - 5.000 de euro in Europa si va avea motor de 60 CP, mult mai puternic decat cel de 33 CP din tara de origine.

Probabilitatea ca Nano sa ajunga in Romania este totusi redusa, mai ales ca masinile indiene nu sunt prea bine vazute, astfel ca vanzarile ar fi slabe, chiar daca masina ar deveni cea mai ieftina de pe piata. In plus, s-a vazut si in cazul Dacia Logan ca versiunile cu cele mai putine dotari au avut vanzari slabe, lumea alegand unele cu mai multe optionale, astfel ca pretul super mic nu e intotdeauna argumentul decisiv.

"Nano este un diamant brut care trebuie slefuit", a declarat Carl Peter Forster, sef al Tata Motors la conferinta in care a anuntat extinderea internationala a vanzarilor Nano. E de asteptat ca vanzarile lunare ale Nano sa ajunga la 8-10.000 de unitati, fata de 5-6.000 in prezent si doar 500 in noiembrie, scrie Bloomberg