Nissan va prezenta in martie la Geneva conceptul sportiv 100% electric Esflow, masina capabila sa ajunga in cinci secunde la 100 km/h. Esflow are design si coloristica inspirate din ghetari, imprumuta unele elemente intalnite la 370Z, dar nu se stie inca daca va ajunge in productia de serie. Oficialii Nissan declarau in 2010 ca pe viitor piata se va schimba atat de mult incat va exista cerere si pentru masini sport.

Nissan EsflowFoto: Nissan

Esflow dispune de doua motoare electrice montate pe puntea spate, iar bateriile sunt similare cu cele de pe modelul de serie Leaf. Masina poate ajunge in cinci secunde de la 0, la 100 km/h, iar autonomia este de 240 km.

Designul si paleta de culori au avut ca sursa de inspiratie ghetarii: Esflow are suprafete ce dau impresia de lichid solidificat pe care se vad mici portiuni de albsatru si diverse umbre. In loc de oglinzi au fost montate camere video, langa faruri sunt mici nise de unde poate fi scos cablul de incarcare iar la interior sunt nuante de albastru, auriu, negru si argintiu.

Deocamdata masina e doar concept, ramane de vazut daca va fi produsa in serie.

Cel mai scump model din gama Nissan este supercar-ul GT-R care nu e vandut pe toate pietele europene insa dispune de un motor de 530 CP, poate atinge 315 km/h si ajunge sa coste 100.000 de euro.

Nissan a inceput in ianuarie in Europa livrarile primului sau model 100% electric, Leaf, desemnat Masina Anului 2011 in Europa.