​Renault a prezentat joi conceptul Captur, un crossover decapotabil compact cu care vrea sa-si imbunatateasca imaginea la capitolul design. Masina va avea si o varianta de serie, insa ca si concept dispune de un motor diesel de 1,6 litri, 160 CP, ajunge in opt secunde la 100 km/h, iar ca lungime este putin mai scurta decat Duster. Oficialii Renault au admis ca in ultimii ani au ramas in urma la capitolul design, dar acum spera sa recupereze.

Renault CapturFoto: Renault

Captur vrea sa continue noua linie de design deschisa prin prezentarea toamna trecuta a sportivei DeZir, model realizat de noul designer sef Laurens van den Acker. Masina ce urmeaza a fi prezentata la Geneva are 4,22 metri lungime, cantareste 1.300 kg, are un palfon metalic rabatabil, iar usile au deschidere stil Lamborghini.

Renault Captur

Renault Captur

Foto: Renault

Captur va beneficia de un nou motor diesel cu doua turbine de 1,6 litri si 160 CP, propulsor cu care poate ajunge in opt secunde la 100 km/h si are posibilitatea de a atinge 210 km/h. Emisiile de CO2 vor fi la nivel de masina de clasa mini: 99 g/km. Captur va dispune si de un sistem numit Visio care-i va furniza soferului pe parbriz detalii referitoare la drum.

Renault spune ca noul concept este versatil si poate fi folosit atat ca automobil urban, cat si ca unul de teren. Francezii au admis ca o serie de modele lansate in ultimii ani au fost mai putin inspirate la capitolul design, insa spera ca acest concept va mai imbunatati lucrurile.