BMW va prezenta in martie la Geneva ActiveE al doilea model 100% electric pe care germanii il produc in serie limitata pentru a fi testat in diverse piete. Masina are autonomie de 160 km, dispune de patru locuri, iar germanii vor lansa o flota de 1.000 de unitati ce vor fi testate pe mai multe piete incepand cu anul in curs. ActiveE dispune de motor de 170 CP, iar tehnologia va fi utilizata si la vehiculul de oras Megacity care va fi lansat in 2013.

BMW ActiveEFoto: BMW

Alaturi de MINI E, BMW ActiveE este cel de-al doilea automobil electric de teste creat de BMW Group intr-o serie limitata. ActiveE accelereaza de la 0 la 100 km/h in noua secunde si furnizeaza o putere de 170 CP. Masina atinge maxim 150 km/h, iar autonomia este de 160 km.

La fel ca MINI E, BMW ActiveE este un automobil transformat, un vehicul electric bazat pe caroseria unui model cu motor cu ardere interna.

Modelul este primul automobil BMW 100% electric care dispune de spatiu suficient pentru patru adulti si are un portbagaj al carui volum ajunge la 200 litri.

In afara de o mica priza de aer pe capota si un portbagaj de dimensiuni mai mici, nu exista diferenta notabile fata de versiunea de serie a modelului BMW Seria 1 Coupe.

Germanii vor pune la dispozitie o flota de 1.000 de masini pentru teste in Europa, SUA si China, dar tehnologia prezenta pe ActiveE va fi utilizata intr-un numar mai mare de vehicule in momentul lansarii pe piata a masinii Megacity.

BMW a vandut anul trecut 1,29 milioane de masini si a avut afaceri de aproape 51 miliarde euro.