​Britanicii de la Zero Carbon 2020 spun ca vor incepe in a doua parte a anului sa asambleze masini electrice in orasul bulgar Stara Zagora, investitia initiala fiind de circa trei milioane euro, cu posibilitatea de a trece de 10 milioane euro daca lucrurile merg bine, scrie presa din tara vecina. Ramane de vazut daca promisiunile vor deveni realitate si daca masinile vor avea autonomie de 300 km, dublu fata de cele mai multe automobile electrice care ies anul acesta pe piata.

Publicatia Novinite scrie ca la Stara Zagora vor fi produse doua modele electrice: unul de oras si unul mai sportiv care vor avea o autonomie de 300 km, dubla fata de majoritatea masinilor electrice care se lanseaza anul acesta. Zero Carbon va investi impreuna cu o alta companie britanica Liberty E Cars si la inceput se vorbeste de trei milioane euro, urmand ca daca exista cerere pe piata sa se ajunga la 10-12 milioane euro.

Ziarul online Sofia Echo scrie ca la inceput capacitatea de productie va fi de circa 100 masini/an, dar obiectivul este atingerea unei capacitati de 5.000 de unitati pana in in 2015.

Reprezentantii companiei Zero Carbon au facut declaratiile la un congres dedicat masinilor electrice tinut saptamana trecuta la Sofia. Ramane de vazut daca se vor concretiza sau au fost facute doar pentru a da bine.

Cert este ca subiectul masini electrice e foarte la moda in Bulgaria, iar o companie locala anunta vineri ca va construi primele 15-20 statii de incarcare in Sofia si apoi in alte orase mari din tara si in statiuni turistice.