​Forza Rossa, reprezentantul Ferrari in Romania estimeaza ca va livra in jurul a 30 de masini in 2011, fata de 25 anul trecut, a spus directorul de vanzari al companiei, Octavian Ursu, la evenimentul de prezentare a masinii de curse 458 Challenge. In vara va ajunge in tara cel mai nou model al marcii, FF, insa cel mai vandut model va fi 458 Italia. Compania controlata de familia Bazac a prezentat o versiune de curse a modelului 458 care a fost comandata de trei romani, desi costa peste 250.000 euro, TVA inclus.

Ferrari 458 ChallengeFoto: Hotnews

"Pana la sfarsitul anului mai avem de livrat 27 de masini", a spus Octavian Ursu care a precizat ca de la inceputul anului au fost livrate cinci - sase masini. Ursu spune ca majoritatea sunt pentru cei care locuiesc in Romania, dar Forza Rossa reprezinta marca italiana si in Moldova, Serbia si Muntenegru.

Reprezentantul Forza Rossa spune ca pana acum, sase romani au comandat cel mai nou model Ferrari - FF ce urmeaza a fi prezentat la Geneva - iar prima masina va ajunge in Romania pana la vara, pretul fiind de peste 200.000 de euro.

Circa 40% din comenzile existente sunt pentru modelul 458 Italia lansat anul trecut. Cota alocata Romaniei si republicii Moldova este de 28 de masini pentru anul in curs, dar se poate suplimenta.

Forza Rossa a prezentat luni versiunea de curse a modelului 458, masina cu garda la sol joasa, interior modificat si motor de 570 CP. Modelul 458 Challenge poate fi condus doar pe circuit si a fost comandat de trei romani dispusi sa dea 250.000 euro pe o masina.

Modelul 458 Challange nu poate fi condus pe drumurile publice, si doar pe anumite circuite europene unde se tine o competitie organizata de Ferrari special pentru cei care cumpara aceasta masina.

"In Romania aceasta masina poate concura pe circuitele de viteza pe traseu montan", a spus directorul de marketing al Forza Rossa, Lucian Sonea, intrebat unde ar putea rula in tara acest model.

Forza Rossa va deschide saptamana aceasta primul showroom Lotus, tot in Otopeni, iar anul acesta va deschide o cafenea pe Calea Victoriei.

La final de 2010 in tara erau inmatriculate 126 de masini Ferrari, conform datelor Politiei.