​Forza Rossa - compania familiei Bazac - a deschis in Otopeni primul showroom romanesc al marcii Lotus, iar obiectivele sunt de a vinde lunar doua masini, a spus Ion Bazac la evenimentul de inaugurare unde a fost invitat si fostul campion de Formula 1 Nigel Mansell. Masinile costa intre 38.000 si 76.000 euro, iar compania va deschide inca trei showroom-uri, in Moldova, Serbia si Muntenegru.

Nigel Mansell a fost prezent la deschiderea showroom-ului LotusFoto: Hotnews

Noul Lotus Esprit

Noul Lotus Esprit

Foto: Hotnews

"Lotus este cea mai ieftina masina scumpa", a caracterizat Ion Bazac marca britanica ce are de acum showroom si in Romania. El spune ca masinile Lotus vor concura cu modele precum Subaru Impreza si Mitsubishi Evo si se asteapta sa vanda cam doua masini pe luna. "Lotus produce anual 2.200 de masini, incomparabil mai putin decat Ferrari, iar timpii de asteptare pentru o masina vor fi intre doua si patru luni, in functie de model", spune seful Forza Rossa care este si reprezentanta a marcii Ferrari.

Preturile pornesc de la 38.000 de euro si ajung la 76.000 euro, insa Lotus a prezentat cinci concepte la salonul de la Paris si din 2013 le va aduce rand pe rand pe piata, dorind sa-si dubleze productia si sa ajunga sa lanseze si masini de peste 600 CP, in timp ce in prezent niciuna nu are peste 300 CP. Noul Esprit va fi primul model al gamei modernizate a Lotus si va ajunge in showroom-uri in 2013.

Cel mai ieftin model Lotus este Elise in versiunea cu 136 CP si acceleratie de la 0, la 100 km/h in 6,5 secunde. Conform datelor Politiei, in Romania erau inmatriculate numai opt masini Lotus la final de 2010.

Lotus Elise

Lotus Elise

Foto: Hotnews

Lotus vrea sa ajunga sa produca triplu fata de situatia din prezent, ajutata de investitii de circa 900 milioane euro venite din Malaezia. Pana in 2016 productia va ajunge la 6-7.000 de masini/an, numarul de modele va ajunge de la trei, la cinci, iar preturile vor fi mai mari, chiar si de peste peste 180.000 de dolari. Cele mai puternice modele Lotus vor avea peste 600 CP.

Istoria Lotus este puternic legata de traditia si participarile in Formula 1 in anii '60, '70 si '80 alaturi de campioni precum Jim Clark, Graham Hill, Jochen Rindt, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Ayrton Senna, Nelson Piquet, Nigel Mansell sau Mika Hakkinen.

Forza Rossa a avut anul trecut afaceri de noua milioane euro si profit operational de 450.000 euro, iar in martie va deschide showroom Ferrari la Monaco, dupa o investitie de trei milioane euro. Bazac a spus ca la anul va aduce o noua marca in tara, insa nu a dorit sa spuna despre ce este vorba.