​Dacia va demara in Europa un program experimental de comercializare a masinilor noi nu doar prin clasicul showroom, ci si prin internet, a spus seful programului Logan, Gerard Detourbet, citat de Automotive News. Si Peugeot - Citroen anuntase ca are de gand sa demareze un astfel de program de vanzari pe internet deoarece costurile de distributie ar fi mai mici.

Dacia va dezvolta un program experimental de vanzari prin internet si, in functie de rezultate, va decide daca il va extinde si pe mai departe, a spus Gerard Detourbet, seful programului Logan.

"Vanzarile prin internet vor deveni in curand realitate (...) Multi dintre clientii nostri stiu ce vor chiar inainte sa vina in showroom, astfel ca un astfel de canal de vanzari chiar are sens", spune oficialul Renault.

Cert e ca programul de vanzari prin internet nu ar face volume mari, dat fiind ca totusi clientul de masina tine mult la mersul in showroom.

Peugeot - Citroen anuntase ca vrea sa dezvolte un model de vanzare a masinilor pe internet in colaborare cu parteneri chinezi, insa e vorba de modele produse in tari din afara Europei.