​Masini in culori iesite din comun, design excentric demn de filmele cu extraterestri, automobile care isi propun sa schimbe radical imaginea marcilor auto si altele care sa readuca in actualitate aspectul unor masini de acum 50 de ani. Asa arata peisajul conceptelor auto de la salonul de la Geneva, iar galeria foto alaturata ne poate da indicii despre cum vor arata masinile peste trei, cinci, zece sau chiar douazeci de ani.

Foto:

Unele concepte sunt atat de extravagante incat e clar ca nu vor ajunge in productie, insa tot mai multi producatori auto stiu ca e important sa aduca pe modelele din showroom elemente noi de design, pentru a se diferentia intr-un fel de concurenta.

Intr-o lume in care masini de la marci diferite au in comun un volum urias de componente, designul ramane unul din principalele moduri de diferentiere. In plus, multe marci stiu ca daca au la stand un concept uluitor, vor castiga un capital urias de imagine, astfel incat profita de aceasta ocazie si de "setea" publicului pentru masini uluitoare.