Masina electrica Chevrolet Volt va costa circa 42.000 de euro in Europa
Masina costa 41.950 euro, cu aproape o mie de euro mai putin decat modelul Ampera de la Opel, asemanator ca design si tehnologie.
Masina poate merge in medie exclusiv cu motorul electric 60 de km, dupa care intervine si motorul pe benzina de 1,4 litri care functioneaza pe post de generator si extinde autonomia la peste 500 km. Fata de masinile hibride stil Prius, la Volt si Ampera motorul electric controleaza rotile, nu cel cu combustie interna. In functie de stilul de condus, autonomia exclusiv cu motorul electric variaza intre 40 si 80 km.
In SUA, masina costa 41.000 de dolari, iar subventiile guvernamentale de 7.500 de dolari duc pretul la 33.500 dolari. Totusi, productia va fi mica in primii ani: circa 10.000 anul curent si 45.000 in 2012, existand insa posibilitatea extinderii pe viitor, mai ales ca vor veni noi modele in gama.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Iti dai seama ca diferenta aia de 30.000 de euro inseamna de fapt energie si poluare suplimentara. Iti dai seama ca de banii aia s-au ars tone de petrol si gaze si carbuni si ce a mai fost necesar la fabricarea masinilor alora de fitze sau a bateriilor pentru ele.
Dar astea iepurasii le ignora si dorm linistiti si isi cumpara trei priusuri in loc de un second ieftin si uite asa "salveaza" ei planeta pe cand tu esti doar un carcotas.. :)
http://www.youtube.com/watch?v=Ft5SSIfmeKU
emisii 0, poluare, resurse naturale limitate .. notiuni abstracte, n-ai nevoie la sat de ele
Direct, emisii 0 au doar cele full electrice gen Tesla, si cele pe Hidrogen ( gen autobuze, masini nu stiu.. parca se facusera... )
Insa, pentru toate exista emiisii foarte mari indirecte: curentul din bateriilea alea nu se face din nimic, se face cu poluare, bateriile li-ion sunt facute cu muulta poluare.
Deci cand o sa existe o masina care de la inceputul fabricatiei, pana la sfarsit si pe perioada functionarii are emisii 0 atunci vb. Pana atunci, doar mutam poluarea dintr-un pas in altul, de la utilizare la constructie si invers.
Ca sa nu mai vorbim de piesele alea de schimb, ditai magaoaiele metalice construite in fabrici care folosesc petrol, din minereuri extrase cu masini care consuma petrol, aduse la hidrocentrala tot cu.. ma rog.. ai prins ideea.. :)
Deci nu exista emisii zero nicaiei !!!
Pe de alta parte, sunt de acord, pretul este exagerat, exista posibilitatea sa se indulceasca odata cu trecerea la productia in masa. In extremis insa, poat aparea si masini mai putin elegante si spatioase care sa necesite baterii mai reduse.
Ar fi cazul ca statul sa faca dovada ca nu e la mâna lor prin utilizarea integrală a taxei antipoluare şi a programului RABLA pentru subvenţii în stimularea achiziţiei de modele de automobile electrice de tip Chevrolet Volt (nu hibride). În loc de acciza pe carburant să fie introdusă o taxă de poluare pe cantitatea de CO2 şi alte gaze toxice emise de un autovehicul, care să fie cumulată periodic, aferent numărului de înmatriculare.
Din acest motiv, Chevrolet Volt, care are şi un motor pe benzină, poate fi impozitat, şi i se pot lua accize pe benzina pe care o consumă pentru încărcarea bateriei.
Dacă maşina este 100% electrică (Tesla Model S, sau Tesla Roadster) nu mai poate fi înmatriculată la noi. Fiindcă nu i se poate stabili un impozit anual, şi nici accize pe curentul consumat.
Şi Statul nu poate face deosebire între curentul consumat pentru utilităţile casei şi curentul consumat pentru a încărca bateria maşinii.
Dacă va acciza curentul electric, ca atare, pe cine va păgubi, pe deţinătorul de maşină electrică, acela fiind oricum un tip cu ceva bani, care îşi permitea şi benzina, sau pe baba amărâtă care se încălzeşte cu un reşou?
Cât suntem în criză, Boc-Poc e obligat să stoarcă impozite de undeva. Chiar dacă asta înseamnă poluare şi consum de petrol.
Ei chiar se bucura cat timp aceste masini scumpe vor fi promovate drept false solutii in timp ce 99.99% din restul masinilor, in special cel de mare tonaj... vor folosi tot petrol... :)
Altfel mergeam de mult cu masini pe apa.. :)
Apoi poti sa mai studiezi si despre baterii.
Important este ca bateria este foarte scumpa si nu e fiabila de loc. Mai mult in caz de accident echipa de salvare necesita echipament special sa te poata scoate dintre fiare. Cit despre fuel cell da, la un autobuz...