Angajatii Dacia au obtinut o majorare salariala de 260 lei, reprezentand o crestere de 13%, in urma negocierilor dintre administratie si sindicat incheiate luni seara dupa mai mult de o luna de discutii, a declarat vicepresedintele sindicatului Dacia, Ion Iordache, citat de Mediafax. El mai spune ca deschiderea fabricii din Maroc nu va aduce concedieri la Dacia si nici nu va fi o scadere a productiei.

"Noul contract colectiv de munca prevede cresteri salariale in doua transe. Astfel, din luna ianuarie angajati vor beneficia de 200 de lei, majorare aplicata retroactiv, iar din luna mai de 60 lei. Aceasta majorare reprezinta o crestere salariala medie de aproximativ 13%", a precizat Iordache.

El a spus ca in cadrul negocierilor au fost stabilite si alte elemente pecuniare, cel mai probabil legate de prime si sporuri, insa nu a oferit detalii referitoare la acest subiect.

Discutiile dintre administratorii producatorilor auto si sindicat s-au incheiat luni seara, dupa mai mult de o luna de negocieri.

Iordache a adaugat ca sunt false informatiile conform carora la uzina de la Mioveni vor inceta angajarile si vor avea loc disponibilizari odata cu inceperea productiei de modele Dacia la uzina Renault din Tanger, Maroc.

"Este adevarat ca unele modele Dacia vor intra in fabricatie in Maroc, dar asta nu inseamna ca la Pitesti va scadea productia, care se va concentra in special pe modelul Duster", a spus reprezentantul sindicatului Automobile Dacia.

In primele luni ale anului viitor, la uzina Renault din Tanger va incepe productia a doua noi modele Dacia, un monovolum si o utilitara.

Ultima crestere salariala pentru angajatii producatorului auto a avut loc in luna februarie a anului trecut, cand sindicatul a obtinut in urma negocierilor o majorare de 300 lei.

In prezent, pentru Automobile Dacia lucreaza aproximativ 15.000 de angajati.

La final de ianuarie Sindicatul Automobile Dacia a organizat la Mioveni un miting controversat contra politicii sociale a guvernului. Sindicalistii au spus ca mitingul nu este indreptat contra angajatorului, ci impotriva noului proiect de Cod al Muncii.