​Vin vremuri si mai grele pentru Renault care ajunge sa fie pusa intr-o pozitie si mai jenanta in cadrul scandalului de spionaj industrial, fiindca cei trei directori pe care compania i-a concediat, considerandu-i vinovati, vor fi exonerati de sanctiuni, scrie The Wall Street Journal, citand surse apropiate discutiilor. Se pare ca totul se va lasa cu demisia lui Patrick Pelata, al doilea om ca importanta la Renault, cel care recent spunea ca e foarte posibil sa nu fi existat un scandal de spionaj industrial, ci o manipulare interna.

Cei trei directori scosi tapi ispasitori de Renault au fost concediati, insa de atunci au sustinut ca sunt nevinovati si au spus ca au fost acuzati in mod nedrept. Publicatia WSJ scrie ca e foarte posibil ca Renault isi va retrage acuzatiile si va accepta ca ei nu au gresit cu nimic si nu au vandut informatii confidentiale.

Ancheta desfasurata de autoritati nu a gasit conturi suspecte in Lichtenstein si nici dovezi ca ar fi existat un scandal de spionaj, iar al doilea om ca importanta in Renault, Patrick Pelata, spunea acum cateva zile ca incepe sa aiba indoieli ca ar fi fost vorba de un caz de spionaj si nu excludea posibilitatea ca totul sa fi fost o manipulare interna gandita cu scop de frauda sa-i faca pe sefii Renault sa creada ca au fost "furate" informatii vitale.

Sursele citate de WSJ spun insa ca e posibil ca Pelata sa fie nevoit sa-si dea demisia fiindca situatia devine jenanta pentru Renault, iar autoritatile franceze spun ca grupul trebuie sa suporte consecintele si sa faca lumina in acest caz dubios.

Presa mai scrie ca Pelata ar putea fi sacrificat pentru a-l proteja pe Carlos Ghosn, sef al aliantei Renault - Nissan si unul dintre cei mai respectati oameni din industria auto mondiala.