Tata Motors a anuntat ca intentioneaza sa produca in serie pentru Europa un automobil derivat din conceptul de clasa mini Pixel prezentat recent la salonul de la Geneva, scriu britanicii de la Autocar. Indienii prezentasera in trecut o versiune europeana a masinii Nano, insa s-au razgandit si nu vor mai aduce acea varianta, ci una mai scurta si mai moderna. Nu s-au dat informatii depre momentul lansarii, insa masina indiana va avea motor de 1,2 litri, 60 CP si va dispune mai tarziu si de o varianta in patru usi.

Tata Pixel conceptFoto: Hotnews

Tata Pixel va deveni in versiunea de serie una dintre cele mai mici masini de patru locuri de pe piata, avand trei metri lungime, la fel ca si cel mai mic model Toyota: iQ. In varianta de serie vor disparea multe detalii spectaculoase prezente la concept, cum ar fi usile care se deschid in sus si ecranul tactil de pe bord.

E de asteptat ca in versiunea de serie Pixel sa aiba un motor de 1,2 litri, 60 CP, un consum de sub 4 litri/100 km si emisii de CO2 scazute, sub 100 g/km.

In 2009 indienii prezentasera o versiune numita Nano Europa, masina mai mare decat varianta de Nano care se vinde in India. Compania spunea atunci ca acea masina va fi lansata pe continent, insa acum s-a razgandit si a prezentat un concept diferit si mai mic.

Presa europeana nu a comentat favorabil intentia indienilor de a aduce masina Nano in Europa, mai ales ca e perceputa ca avand o calitate slaba si protectie precara la impact. Compania a spus insa in repetate randuri ca versiunea europeana va fi mult imbunatatita, insa ramane de vazut daca vor reusi.