Programul Rabla pentru persoane fizice incepe in 16 martie, astfel ca cei care vor sa caseze masini mai vechi de zece ani se pot adresa centrelor de colectare, anunta Ministerul Mediului. Din 21 martie si persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si cele familiale se pot inscrie la programul care porneste cu un buget ce permite casarea a 60.000 de masini vechi, insa poate fi suplimentat in functie de cererea din piata.

Ca si in 2010, cei care caseaza masinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei. De asemenea, pentru achizitionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, doua sau cel mult trei tichete valorice.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2011 la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz sunt publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, in cadrul sectiunii "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2011".

Guvernul a aprobat un buget de 228 milioane de lei pentru programul de innoire a parcului auto din Romania in anul 2011, acesta putand fi suplimentat daca va fi nevoie.

Prin programul Rabla 2010, s-au casat 189.323 autoturisme uzate si s-au achizitionat 62.550 autoturisme noi, dintre care 25.263 de origine autohtona.