Marca spaniola Seat din grupul Volkswagen va lansa patru modele la anul in incercarea de a-si creste vanzarile si de a pune punct sirului de ani in care a inregistrat pierderi, scrie Automotive News, citandu-l pe seful marcii. James Muir, sef al Seat, spune ca vrea ca marca sa-si dubleze vanzarile pana in 2018 si cu ajutorul intrarii in China, iar la anul lanseaza patru noi modele, inclusiv noul Leon si un sedan. Vanzarile Seat au scazut in ultimii ani si s-a scris mult despre posibilitatea vanzarii marcii.

Seat IBXFoto: Hotnews

Seat a vandut anul trecut 340.000 de masini, anul acesta estimeaza ca isi va putea mari vanzarile cu 8 - 10%, iar in 2018 obiectivul indica 800.000 de masini vandute pe plan mondial si datorita intrarii pe piata chineza.

James Muir, CEO al Seat spune ca la anul vor fi lansate patru noi modele: un model de intrare in gama, un sedan cu patru usi, noua generatie Leon si o versiune puternic restilizata de Ibiza.

Muir conduce Seat din 2009, iar anul trecut a prezentat un program de restructurare pe cinci ani despre care a spus ca este ultima sansa de relansare a marcii. Seat a inregistrat pierderi in ultimii ani, insa obiectivul este ca 2013 sa fie anul revenirii pe plus. Muir spune ca celor 13.500 angajati se vor adauga intre 300 si 800 pana la finele anului.

Seat vindea in 2006 circa 390.000 de masini in cele 28 de tari cuprinse in datele ACEA, insa anul trecut vanzarile au scazut la numai 301.000 masini, echivalentul unei cote de 2,2% din piata.

Uzina Seat de la Martorell va primi o gura de oxigen spre finele anului cand va incepe productia celui mai mic SUV Audi, Q3, masina asemanatoare tehnic cu Volkswagen Tiguan.