​Renault va incepe din august sa asambleze SUV-ul Duster in Brazilia, iar din primul trimestru al anului viitor si in Rusia, scrie La Tribune, citand oficiali Renault. Duster este produs de la inceput de 2010 la Mioveni, iar anul trecut si-a gasit 68.000 de clienti, din care aproape 5.000 in Romania. La anul va incepe asamblarea Duster si in Columbia si India. In toate aceste tari Duster va fi produs sub sigla Renault.

Dacia DusterFoto: Hotnews

In august va incepe asamblarea Duster la uzina de la Curitiba, Brazilia, unde de ani buni sunt produse modelele Logan si Sandero, acesta din urma fiind pracatic lansat in premiera pe plan mondial in America de Sud cu cateva luni inainte de premiera europeana din primavara lui 2008.

Din ianuarie sau februarie 2012 va debuta asamblarea Duster si la uzina Avtoframos de langa Moscova unde Logan sedan e produs din 2005 si si-a gasit peste 300.000 de clienti. La aceeasi uzina e produs si Sandero si se fac investitii in expansiunea unitatii.

Din 2012 Duster va fi produs si in Columbia si India, mai noteaza La Tribune.

Recent, preturile pentru modelul Dacia Duster in tara au crescut cu 200 de euro pentru versiunile 4x2 si cu 100 de euro pentru versiunile 4x4, astfel ca masina costa de la 11.150 euro. In tari precum Germania si Franta pretul de pornire este 11.990 euro, iar de la anul SUV-ul se va vinde si in Marea Britanie.