​Jeep vrea ca in 2014 sa vanda 125.000 de masini in Europa - de opt ori mai mult decat anul trecut - si isi bazeaza estimarile de crestere pe noi modele cu motoare mai economice si mai adaptate pentru condusul urban, scriu britanicii de la Autocar. Jeep va beneficia de pe urma aliantei Fiat - Chrysler, astfel ca noul Compass va dispune de un motor de 2 litri si va fi construit pe platforma Fiat, urmand sa imprumute trasaturi si primului SUV Alfa Romeo.

In Romania sunt in circulatie peste 5.000 de masini JeepFoto: Hotnews

Jeep va prezenta noul Compass in 2013, iar modelul va inlocui atat actualul Compass, cat si Patriot. Masina va fi mai bine adaptata condusului in oras si va fi construita pe aceeasi paltforma ca si Alfa Romeo Giulietta. Noul Compass va concura cu modele precum Audi Q5, BMW X3 si Land Rover Freelander si va dispune de un diesel de 2 litri, element esential pentru ca vanzarile sa atinga volume importante.

In plus, in 2013 va aparea o noua generatie a lui Cherokee, iar un an mai tarziu va aparea atat noul Grand Cherokee, cat si versiunea de sapte locuri Grand Wagoneer.

Anul trecut s-au vandut 15.000 de masini Jeep in Europa, iar obiectivul este atingerea unui nivel de 125.000 in 2014, nivel care ar plasa brandul si peste Land Rover care anul trecut a vandut 75.000 de masini pe continent.

In Romania s-au inmatriculat 180 de masini Jeep noi in 2009 si 67 anul trecut, iar datele Politiei arata ca sunt 5.500 de masini ale marcii americane in parcul auto local.