​Compania Automotive Trading Services (ATS), controlata de fostul premier Calin-Popescu Tariceanu si finul sau Bogdan Bucurescu, va renunta definitiv la afacerile cu masini noi Citroen, dupa ce s-a reprofilat pe Ford, scrie site-ul 0-100.ro, citand surse din industrie. In vara lui 2010 un dealer Citroen din Baneasa a devenit dealer Ford, insa efectueaza si in prezent service pentru masini Citroen. Anul trecut in tara s-au vandut circa 1.100 de masini ale marcii franceze, echivalentul unei cote de putin peste 1%.

ATS nu mai are contract cu Citroen Romania pentru a comercializa autovehicule noi din iulie 2010, insa compania detinuta de Tariceanu si Bucurescu a continuat si continua sa comercializeze masini noi ale marcii franceze in baza unui contract cu dealerul Citroen District Serv din Brasov, au declarat sursele citate, informatie confirmata si de Citroen Romania, importatorul oficial al marcii franceze pe plan local.

Concret, singurul dealer Citroen ATS din Bucuresti, amplasat la intersectia dintre Soseaua Pipera si Bulevardul Barbu Vacarescu, in zona de nord a Capitalei, functioneaza in baza unui contract de agent cu District Serv. Cu alte cuvinte, ATS Citroen din Bucuresti este un agent de vanzari al dealerului din Brasov, neavand un contract direct cu Citroen Romania (din iulie 2010).

Acest contract de agent va expira in curand si nu va fi reinnoit, potrivit surselor citate. Astfel, orice legatura comerciala dintre ATS si Citroen se va incheia.

Este inca neclar ce se va intampla cu showroom-ul Citroen ATS din Barbu Vacarescu, insa exista posibilitatea ca acesta sa fie transformat in Ford.

Un alt dealer Citroen ATS, amplasat in Baneasa, a fost reprofilat pe Ford in iulie 2010. Desi showroom-ul acesta deserveste doar marca Ford, service-ul aferent repara masini ale ambelor marci (Ford, Citroen – n.r.). Asadar, chiar daca ATS nu va mai comercializa autovehicule noi Citroen, avand in vedere expirarea contractului de agent, activitatile de service pentru aceasta marca vor ramane deschise in cadrul ATS.

Pe langa afacerile cu autovehicule Citroen, si mai nou Ford, ATS este si unicul reprezentant al motocicletelor Harley Davidson la noi in tara, din anul 2007. Un showroom Harley Davidson este deschis in Baneasa de circa trei ani.

ATS a fost unicul importator in Romania al autovehiculelor Citroen pana la 1 iulie 2007, data incepand cu care Citroen si-a deschis propriul birou de reprezentanta – Citroen Romania.

Dupa ce ATS a ramas fara operatiunile de import pentru Citroen, afacerile companiei au scazut cu circa 45%, potrivit declaratiilor din aprilie 2008 ale directorului general executiv (CEO) al ATS, Bogdan Bucurescu (finul lui Tariceanu).

Anul trecut in tara s-au inmatriculat circa 1.100 de masini Citroen noi, scadere de 22% fata de 2009, marca avand un cota de putin peste 1%.