​Kia a prezentat la Seul un concept de SUV compact 100% electric care poate merge maxim 200 km dupa o incarcare si are posibilitatea sa atinga cel mult 150 km/h. Masina numita Naimo are 3,9 metri lungime, iar motorul electric dezvolta echivalentul a 109 CP. Naimo este al treilea concept electric pe care Kia il aduce in ultimul an, dar nu sunt semne ca va fi produs in serie.

Kia Naimo conceptFoto: Kia

Naimo este un SUV compact care - ca o idee de comparatie - este cam cu 40 cm mai scurt decat Duster. Masina dispune de un motor electric de 80 kw (109 CP), iar cu ajutorul bateriilor de 27 kWh autonomia ajunge la maxim 200 km/h.

Bateria poate fi incarcata in 25 de minute pana la nivelul de 80% la o statie speciala, iar o incarcare la o priza clasica dureaza cinci ore si jumatate.

Kia a ales cateva solutii tehnice interesante la conceptul care nu are stergatoare clasice de parbriz, ci un sistem care implica un jet de aer la presiune mare care poate curata parbrizul. Ca la alte concepte, si la Naimo oglinzile sunt inlocuite de mici ecrane si camere video.

Kia a vandut 262.000 de masini in Europa anul trecut, echivalentul unei cote de 1,9%.