Peugeot va prezenta la salonul auto de la Shanghai, in ultima decada din aprilie, un concept de SUV de mari dimensiuni numit SxC. Masina este la fel de lunga ca un BMW X5 si cu 25 cm mai lunga decat SUV-ul 4007 al marcii franceze si dispune atat de un motor cu combustie interna, cat si de unul electric. Nu se stie inca daca masina va fi produsa in serie, insa Peugeot a promis ca va aduce un model nou in fiecare an pe piata chineza.

Peugeot SxC conceptFoto: Peugeot

SUV-ul Shanghai Cross Concept are 4,87 metri lungime si jante din aliaj de 22 de inch. Dispune de un motor pe benzina 1,6 litri 218 CP si de unul electric de 95 CP care face ca puterea totala a masinii sa fie de 313 CP.

Francezii spun ca masina, de dimensiunile unui X5, dar cu 25 cm mai lunga decat 4007 SUV, are un design rafinat si elegant, in ciuda dimensiunilor mari.

Peugeot a mai adus concepte de crossover-SUV la saloane auto in ultimii ani, dar despre SxC nu se stie daca are sanse sa ajunga in productie. Cert e insa ca francezii au asteptari mari de la piata chineza: vanzari de 200.000 de masini anul acesta.